Radiostyrt motorsport

Radiostyrt motorsport

Radiostyrt Motorsport i Norge er organisert som eget avdelingsforbund i Norges Motorsportforbund. Seksjonen forvalter og drifter interessene for 5 grener:
Elektro OnroadFuel OnroadLarge Scale1:8 Offroad og 1:10 Offroad.

NMF er tilknyttet flere internasjonale forbund. EFRA er det europeiske forbundet for radiostyrt motorsport. De har det overordnede ansvaret når det kommer til europeiske statusløp. De europeiske forbundene møtes til AGM første helgen i november. Her blir racekalenderen for neste års sesong satt og det blir også utdelt EM løp. Les om flere internasjonale samarbeid her.

Dokumenter
Spesialreglement, seksjonsstyreprotokoller, resultater og arrangørmanualer finner du ved å velge kategori vårt dokumentarkiv.

Elektro
Elektrobilene kjøres både innedørs på teppe om vinteren og utendørs på sommeren. Klassene som kjøres i elektro er:

1:10 Touring Stock
1:10 Touring Modified
1:12 Track
1:10 Offroad 2wd
1:10 Offroad 4wd
1:10 Off Road Short Course
1:10 Touring

Denne klassen deles opp i Touring stock og Modified. Touring stock er standardklassen for elektrobiler i 1:10 størrelsen. Bilene har firehjulsdrift og karosseriet er kopier av standardbiler som benyttes i fullskala touringklasser verden over, f.eks. STCC og BTCC. Bilene i denne klassen kan nå en fart på opp mot 80 km/t.
Modifiedklassen er de samme bilene, men de er trimmet. Disse bilene kan nå en hastighet på over 80 km/t. Disse bilene er onroadbiler og kjører på asfaltbaner. Det er lite som skiller bilene fra hverandre i disse klassene så her er det opptil føreren å vise hvor god hen er.

1:12 Track
Denne klassen har de minste bilene, bare en tolvtedel av en ordinær bil. De blir dermed de letteste bilene på rett under 1 kg. Det gir bilene en veldig god akselrasjon og toppfarten er 60 km/t. Klassen er en onroad-klasse og det kjøres på asfaltbane.

1:10 Offroad 2wd og 4wd samt Short Course
Dette er offroadbiler som kjører på grus, jord, gress og kunstgress når de kjører ute, og de kjører på nålefiltgress når de kjører inne. Banene er bygd opp med hopp og kuler av varierende typer og størrelser. Dette er det eneste som skiller de to klassene fra hverandre er at 2wd-bilene har tohjulsdrift, mens 4wd-bilene har firehjulsdrift.

Fuel Onroad
(IC som står bak hver fuelclasse står for internal combustion = forbrenningsmotor).
Dette er grenen for biler med forbrenningsmotor som kjører på asfaltbane. Klassene det konkurreres i er:

1:5 Large Scale IC
1:6 Formel 1IC
1:8 Track IC
1:10 Track 200 mm IC

1:5 Large Scale og 1:6 Formel 1
Disse to klassene er en del større en det som vanligvis assosieres med radiostyrte biler. Bilene er opptil 1 meter lange og mange av de tekniske løsningene som finnes i fullskala biler finnes også i disse bilene.

1:8 track
Denne klassen er radiostyrt bilsport sitt svar på formel 1. Med en toppfart på over 100 km/t og en akselrasjon fra 0-100 km/t på 1,4 sekunder gjelder det å følge med når disse bilene kjører. Bilene er firehulsdrevet og det er få restriksjoner på karosseriet.

1:10 Track 200 mm
Dette er den minste fuel-klassen og kalles gjerne 1:10 Fuel Touring. Størrelsesmessig er disse bilene kun halvparten av størrelsen til 1:5 bilene i large scale-klassen. I likhet
med 1:10 Touring-bilene i elektroklassen er karosseriet på denne bilen også kopi av vanlige standardbiler. Med en motor som gir 1,5 hk fordelt på 1.700 gram går disse
bilene opp mot 100 km/t. På tross av sin store fart er de lettkjørte. Dette er derfor en klasse som passer for de som ønsker å starte med en fuel-bil på asfaltbane.

Fuel Offroad
Denne grenen har kun klassen:

1:8 Offroad IC.
Dette er den største klassen i Norge og internasjonalt. Det er kanskje den biltypen folk flest har kjennskap til. Bilene i denne klassen brukes gjerne i bakgården som på banen. Som andre offroad-klasser kjører også denne klassen på underlag som grus, jord, leire, gress og kunstgress, og de er ofte innom alle typer underlag i løpet av en runde.

 

Dokumenter

Please enter your access token.

Skroll til toppen