Elise Hagane og YDP-kursopplevelsen i Fujairah

Elise Hagane er Senior Instructor Trainer for UIM YDP, og representerer Norges Motorsportforbund.

Foto: Union Internationale Motonautique (UIM)

Elise har nylig delt hennes opplevelser og innsikter fra et YDP-kurs holdt i Fujairah tidligere i år. Kurset, som Hagane beskriver som informativt, tilbød en dypere forståelse av båthåndtering, navigasjon og motorbåtsportens ulike praksiser på verdensbasis. Hagane fremhever viktigheten av kulturelle og miljømessige aspekter innen sporten, samt betydningen av arrangementorganisering. Hennes erfaringer fra kurset har ikke bare styrket hennes faglige kompetanse, men også bidratt til personlig vekst gjennom selvrefleksjon og økt bevissthet om egen reaksjonsmåte.

– Jeg lærte effektive metoder for å undervise i båthåndtering og navigasjon. Det å utforske praksis for motorbåtsport på verdensbasis ga verdifulle innsikter i ulike sportskulturer og miljømessige hensyn. Kurset dekket også detaljer om arrangementorganisering, noe som økte min forståelse av de ulike oppgavene som er involvert. I tillegg fremmet det selvrefleksjon, noe som fordypet min bevissthet om personlige reaksjoner i ulike situasjoner.

I Norge begynner vi nå å planlegge å opprette en akademi, vi hadde møter med forbundet i september. Rekrutteringen er imidlertid avgjørende på grunn av begrenset antall racere, og potensiell økonomisk støtte ser lovende ut. Vi vurderer en plassering nær hjemmet mitt med en eksisterende treningsbane. Jeg hadde noen positive samtaler med kunnskapsrike individer, og jeg er spent på muligheten for å etablere akademiet i Norge.

relaterte innlegg

motosurf
IMG-20231126-WA0002
marit
Skroll til toppen