Langbane


Speedway


Flat Track


Isracing


Langbane

Langbane

Hva er langbane

Langbane er en versjon av speedway som foregår på langt lengre baner enn en klassisk speedwaybane. Langbanestevner arrangeres på baner som er 800-1000 meter lange, og i Norge brukes det stort sett travbaner til konkurranser og trening.

I Europa arrangeres det VM runder både for landslag og individuelt, mens det forskjellig fra speedway ikke finnes ligakjøring. Det kjøres også en god del åpne løp. Konkurranser arrangeres både på sandbaner og gressbaner, og de samme syklene brukes i begge konkurranseformene.

Alder og motorstørrelser

For alle treninger, arrangement og i konkurranser der deltagerne er under 13 år gjelder forskrifter for barneidrett i motorsport. For alt annet se NMFs Barneidrettsforskrift, treningsreglementet og grenens eget Spesialreglement (SR).

I Langbane er banene så lange at de minste klassene ikke kommer til sin rett Allikevel kjøres det noen ganger oppvisningsheat for 50ccm-85ccm, gjerne på forkortet bane om muligheten er der. For 30-40 år siden var det også vanlig å ha egne 125ccm og 250ccm klasser, men det hører til sjeldenhetene nå for tiden, og det er ingen organiserte konkurranser i disse klassene i dag. Ellers følger Langbane samme aldersgrensene som i Speedway, Flat Track og Isracing.

500 ccm (16 år og eldre)
250 ccm (14 år og eldre)
85 ccm (9-17 år)
50 ccm (5-8 år)

Sykler

En 500 ccm langbanesykkel bruker samme motor som i speedway, men selve sykkelen er annerledes, Langbanesykkelen er lenger, bruker en litt annerledes ramme, og har i motsetning til speedway en to-trinns girkasse. Der en speedwaysykkelmotor ofte «settes opp» til å passe de forskjellige speedwaybaners beskaffenhet, blodtrimmes ofte langbanemotorer til å oppnå så høy maksimumsfart som overhodet mulig. På en 1000 meter Travbane kan en langbanesykkel komme opp i over 200 km/t inn i svingene!

Klubber og baner

Alle klubber som driver med speedway, kan også formidle informasjon rundt Langebanesporten.

Terminlister og resultater (internasjonalt)

FIM Internasjonale Grass- og Longtrack stevner

FIM Longtrack Grand Prix

FIM Longtrack of Nations (VM lag)

Eksterne lenker

Langbane WIKI

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen