Flat Track


Speedway


Flat Track


Isracing


Langbane

Flat Track

Flat Track Racing kommer opprinnelig fra USA. Der kjøres det på rundbane av ulik lengde, Mile (1600 m), 1/2 mile (800 m) og short track, i tillegg til TT.

Alle løp kjøres på rundbane mot venstre på samme måte som speedway. Unntaket er TT hvor det er både høyre og venstre sving samt hopp.

Sporten har kommet til Europa og er blitt veldig populær de siste årene. I flere land kjøres det nå egne serier.

Alder og motorstørrelser

Sporten er ganske ung i Norge så klassene er ikke ferdig utviklet.

Det kjøres i en rekke ulike klasser. Den øverste serien går med 750 cc twins og 450 singles, 4 taktsmotor, i tillegg til en rekke ulike junior-, vintage og Hooligans klasser.

I Norge er Flat Track organisert med lisens under Track Racing fanen sammen med Speedway, Langbane og Isracing. Flat Track reglementet er i henhold til FIM tilpasset de svenske reglene, som åpner for lokale løpsregler med ulike klasser.

Ellers følges aldersgrenser som i Speedway, Langbane og Isracing.

Sykler

En Flat Track sykkel er en ombygget gate-, enduro- eller cross sykkel. Alle lys er plukket av, det er satt på 19 toms hjul med spesielle Flat Track dekk, cross dekk er ikke tillatt.

I tillegg er forbrems forbudt, det er satt på stivere fjærer og sykkelen er senket framme og bak. Som i Speedway og Langbane anvendes en dødmann snor som kutter motor ved fall, og i mange løp kreves det at alle utstikkende deler som fothvilere etc. er avrundet.

Det stilles krav til full beskyttelse som for de andre Track Racing grenene.

Klubber og baner

NMK Drammen Facebook Instagram

Terminlister og resultater (internasjonalt)

FIM

Eksterne lenker

FIM Flat-track

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen