Ofte stilte spørsmål, iSonen

Terminfestet arrangement:

Ved Norgesmesterskap, Norges Cup og regionale mesterskap skal arrangementstypen terminfestet arrangement benyttes. Da vil tilleggsregler bli sendt til godkjenning før arrangementet blir publisert og påmelding åpner.

Det er tydeliggjort i NKR hvilke løp som må godkjennes og ikke.

Tilgang til arrangement:

Det er kun personen som oppretter arrangementet som har tilgang til arrangementet i iSonen. Dersom klubb ønsker at flere skal ha tilgang må personene det gjelder bli lagt til som medarrangør. De vil da få en link til arrangementet, som de må klikke inn på. NB, denne kan legge seg i søppelboksen til vedkommende. Når de har klikket inn på denne en gang, vil arrangementet legge seg under fanen «medarrangør» på vedkommende sin «min side».

MERK at ikke administrasjonen har tilgang til kubbers arrangementer i iSonen slik det var i MITA, dersom det er tekniske problemer må disse derfor rettes til NIF Digital; support@idrettsforbundet.no eller 21 02 90 90.

Refusjon, utbetaling av penger m.m:

Alle som melder seg på et arrangement må betale når de melder seg på. Disse pengene stopper hos Buypass, og blir i samlede overføringer ført videre til klubben. Intervallet på dette kan kubben selv bestemme i Buypass Payment Manager.

Dersom en utøver melder seg av, eller arrangementet blir avlyst og pengene er overført til klubben, må klubben selv overføre tilbake til de påmeldte. Dersom pengene ikke er overført fra Buypass til klubben kan det refunderes igjennom iSonen. MERK at det kan ta opp til 5 virkedager fra dette blir gjort i iSonen/Buypass til påmeldte har fått pengene tilbake. Dette avhenger av ulike faktorer.

Spørsmål vedrørende Buypass Payment Manager og den økonomiske biten av iSonen kan rettes til kundeservice@buypass.no.

Det finnes også brukerveiledninger for Buypass Payment Manager her: https://buypassdev.atlassian.net/wiki/spaces/BuypassPaymentManager/overview

Startnummer:

Startnummer blir kun hentet dersom det benyttes offisielle øvelser, ikke hvis arrangør oppretter øvelser selv. Dersom det mangler en øvelse – send en henvendelse til nmf@nmfsport.no, så kan manglende klasser legges til.

Utøver kan oppleve å få feilmelding rundt startnummer når man prøver å melde seg på. Påmeldingen kan allikevel gjennomføres, da uten startnummerregistrering.

Transpondernummer:

Dersom arrangør ønsker å få utøvers transpondernummer i påmeldingen, må dette gjøres ved å stille det som et obligatorisk spørsmål i påmeldingen. Dette spørsmålet legges til når man legger til klasser i arrangement oppsettet. Det vil komme eget felt til dette i løpet av november 2021.

Lisens:

Det er iverksatt et arbeid for å koble lisenssystem sammen med iSonen slik at lisensnummer kommer automatisk og at det kan kontrolleres om påmeldte har lisens eller ikke. Frem til dette kan man be om lisensnummer på samme måte som transpondernummer. Det anbefales at utøvere viser lisens og medlemsbevis i innsjekk.

Etteranmelding:

Det jobbes med å få på plass etteranmelding, frem til dette er på plass må arrangør gå inn i iSonen og endre priser og påmelding manuelt. Det er derfor viktig at det kommer tydelig frem i tilleggsreglene når frister og hva avgifter er.

Kan man bruke iSonen for ukentlige treninger, for å få digital påmelding i disse tider?

Klubber står fritt til å bruke iSonen som de selv ønsker utover terminfestede konkurranser.

Er det mulig å redigere klubbtilhørighet for utøver?

Nei, dette er koblet til din profil i MinIdrett og hvilke klubber du registrert medlem i.

Er det mulig å bytte klasse etter at man har meldt seg på?

Nei det er dessverre ikke mulig på nåværende tidspunkt, men vil komme etter hvert. Dersom man har meldt seg på i feil klasse – ta kontakt med arrangør, eller meld deg av og på igjen til konkurransen.

Er det mulig å redigere påmeldingen?

Nei det er dessverre ikke mulig på nåværende tidspunkt. Dersom du ønsker å melde deg på en ekstra klasse, kan dette gjøres ved å gjennomføre en ny påmelding kun for klassen du ønsker og legge til.

Det må krysses av for helårslisens, hva med de som har kom og prøv lisens – ved trening?

Hvis klubber benytter dette til treninger, kan utøvere dette gjelder skrive «kom og prøv» i dette feltet (for eksempel). Minner om regler for bruk av kom og prøv lisensen, disse finner du her.

Hva skal man skrive i rubrikken for lisensnummer i påmeldinger nå som mita id’en er vekk?

Her skal man skrive sitt idrettsnummer. Dette står på lisenskortet ditt.

Hvor finner jeg igjen arrangementet på et senere tidspunkt?

Logg inn i iSonen, i menyen har du alternativet min side – der finner du alle arrangementer du har meldt deg på, deltatt på og arrangert.

Du finner informasjon, brukerveiledning og mer info her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen