Ny EU-forordning om innhold av nitro

EU har kommet med en ny forordning (2019-11-48) som skal begrense prosentandelen nitrometan (CAS 75-52-5). Denne har EU lagt til 12 volumprosent, cirka 14 % ferdig på kanne. Dette har konsekvenser for radiostyrt-disiplinen.

EFRA jobber mot EU sentralt, og her i Norge jobber NMF sammen med grenlederne Hans Magne Berg og Anders Mikkelsen for å få klarhet i hva som venter.

-Spesielt for 1/8 offroad, som i dag kjører 25 % nitrometan, vil denne forordningen være utfordrende. For onroad, som i dag kjøres på 16 % nitrometan, vil utfordringen være mindre, men like reell, sier Anders Mikkelsen.

Anders Mikkelsen jobber med saken. Foto: privat.

-Inntil videre er det på EFRA-løp lov til å kjøre med nitroprosent som idag, og det er lov til selge/kjøpe inntil 1/2-2021. Det er også lov å bruke dette på internasjonale løp i hele 2021, skriver Mikkelsen.

Etter 1/2-2021 vil det ikke lenger være lov å selge drivstoff med mer nitrometan enn 12 volumprosent.

-Geir Lilletvedt hos NMF har kastet seg rundt og finner ut så mye han kan inntil vi skal ha et nytt møte i løpet av neste uke. Forbundet jobber hardt for at vi skal bli så lite påvirket som mulig i Norge, skriver Mikkelsen.

-Vi kommer tilbake med oppdatert informasjon så fort vi har håndfast informasjon, meldes det derfra.

relaterte innlegg

kobbevik
Bilde nr1-Meg på galla
forside_
Skroll til toppen