Daniel Kobbevik er dobbelt juniorverdensmester

VM går over åtte dager, og er det største løpet i sporten. Målet til Daniel var først og fremst å nå VM finalen, det har ingen nordmann gjort tidligere.

Daniel sier dette om de siste dagene prestasjoner
– Jeg visste at jeg hadde speeden til å kunne kjempe om VM gullet, og etter at EM gullet glapp, så hadde jeg håpet på litt stang inn i VM. Men dette er så tøft og når 4wd treningen begynner med at servoen brenner opp på første runden, så blir jo presset enda høyere, for hver eneste runde med trening har så sykt mye å si på slike forhold. Jeg visste da at jeg måtte kjøre med høyere risiko i neste trening for å prøve å ta igjen noe av det tapte.

Det endte med at jeg måtte gå tight i ett parti og etter fire runder så knakk jeg frontarmen på full fart. Da ble jeg nødt til å endre strategi og da visste jeg at å være med å kjempe om startspor en var kjørt. Etter 4 av 5 kval lå jeg an til å starte 6 fra grid. Selv med seier i siste kval ville jeg max kunne starte som nummer tre. Jeg ble nr to i siste kvalifiseringsrunde og hadde samme poeng som polske Michal Orlowski, men han hadde raskere kvaltid da den var kjørt under varmere forhold.

Daniel hadde hele veien troa på at han kunne klare pallen – han hadde hatt mer fart og rytme enn Michal hele tiden.

Daniel forteller videre
– A-finale 1 endte med at jeg ble kjørt på bakfra i tredje sving og falt ned på femteplass, kjørte meg raskt opp til fjerde, og det gikk for sakte, så nr en og to fikk stikke litt ifra. prøvde å komme forbi noen ganger, men uten å lykkes. Jeg endte som nr fire. A-2 ble litt samme, endte på fjerde der også. A-3 så ble jeg kjørt på i første sving, så da var jeg ute av dansen for å kunne kjempe om pallen. Men ble jeg nr fire i min første VM finale og dobbelt Juniorverdensmester! Dette er helt villt, nivået var så høyt at helt ned i C finalen så var det gullkandidater.

Det å få være en del av dette, samtidig som drømmen om å bli verdensmester og ta dette til neste steg er enorm. Jeg har allerede verdens råeste mentor og trener. Uten ham, hadde jeg aldri vært der jeg er idag, så tusen takk for den du er for meg pappa! Jeg er også på ett av verdens beste team, og totalpakken av alt jeg har nå, gjør det mulig å prestere på dette nivået, avslutter Daniel.

Det blir spennende å følge Daniel videre, the sky is the limit 🙂

relaterte innlegg

kobbevik
Bilde nr1-Meg på galla
forside_
Skroll til toppen