Team Norway Junior Aquabike i World Finals

Team Norway hadde en ukes treningsleir i forkant av World Finals. World Finals arrangeres i Lake Havasu City, Arizona. Dette er en liten motorsport og action sport by ved en stor innsjø midt ute i ørkenen. Dette er ikke forhold som vi nordmenn er vant til å konkurrere i og det er dermed viktig å både bli vant til å oppholde seg i slik varme og bli vant til å trene, konkurrere og prestere optimalt i dette klimaet. I tillegg til å tilpasse seg til klimaet var hovedmålet med treningsleiren å finpusse på teknikk, øve inn litt strategi og få godfølelsen inn mot årets viktigste konkurranse.

Både utøvere, trener, mekanikere og foreldre jobbet hardt hele uken for å optimalisere alt fra motor, impeller, handling, holder, og kjøring til hvilket merke vann som smaker best og hvilken farge en skal ha på Gatoraden på race dagen.

Team Norway Junior Aquabike hadde tre utøvere samt hovedtrener Stian Schjetlein som konkurrerte i World Finals i USA.

Alle tre utøverne gjorde en kjempe innsats og uavhengig av om de presterte bra eller mindre bra var de svært reflekterte over de ulike hendelsene gjennom heatene og konkurransen var ekstremt verdifull for videre arbeid når vi kommer hjem. I tillegg må det legges til at teamets prestasjoner var i verdensklasse og vi kunne dra hjem med to nye verdensmestere; Dag Marting Drange i klassen Ski Junior 13-15 Lite og Theodor Liseth i klassen Ski Junior 10-12 Lite. I tillegg kom Theodor på 2. plass i klassen Ski Junior 10-12 Lites Challenge og 3. plass i klassen Ski Junior 10-12 Stock. Dag Martin Drange kjørte også en amatør senior klasse hvor han også vant. Viljar Berntsen kjørte på en leid maskin og hadde mye uhell i startene og var dermed ikke med i medaljekampen, men kjempet som en helt og gjorde en rekke gode forbikjøringer og skaffet enormt mye verdifull erfaring for fremtiden. Han endte på en god 6. plass i jr 13-15 Lite.

Coach Stian Schjetlein ble skadet i en krasj to uker før konkurransen og kjørte med store smerter her og der samt brist i et ribben. Han klarte likevel å dra i land en 5. plass i toppklassen i closed course; Pro Ski Modified, i tillegg til at han ble verdensmester i klassen Slalom Ski Modified.

Dette har vært et svært successrikt mesterskap for Team Norway Junior Aquabike både resultatmessig og ikke minst erfaringsmessig. Vi ble absolutt lagt merke til både blant internasjonale topputøvere, arrangører og sponsorer. Det er store ting på gang i Team Norway Junior Aquabike, stay tuned!

relaterte innlegg

motosurf
IMG-20231126-WA0002
uim ydp
Skroll til toppen