Roadracingsesongen 2018 er avsluttet

Foto listebilde: Yngvar Brekke

Yamaha-fører Carl Berthelsen vant årets Nordiske mesterskap i Superbike etter helgens sesongavslutning på Rudskogen.  

Carl Berthelsen kjørte denne helgen finaleløpet i Nordisk mesterskap og NM på Rudskogen Motorsenter, og Carl Berthelsen tok med seg et imponerende gull i Nordisk mesterskap, og en sølvmedalje fra årets NM.
Det at vi klarer å vinne et mesterskap allerede i vår første sesong i nytt team og med ny sykkel skal vi være meget godt fornøyd med. Det hadde jeg ikke forventet, smiler en godt fornøyd Berthelsen.

Hans nye team Yamaha MPC Racing har levert på et ekstremt høyt nivå, og Berthelsen har stor tro på at teamet vil utvikle seg videre. Carl Berthelsen byttet fra Suzuki til Yamaha før denne sesongen, og han kjenner at sykkelen har mer potensiale enn de har fått ut i år.
Sykkelen er utrolig bra, men den har mye mer potensial. Det skal vi jobbe med utover høsten også skal vi komme med en enda raskere sykkel neste sesong. Den glødende interessen som bor i Yamaha-familien har uten tvil vært en avgjørende faktor for vår suksess i 2018, sier Berthelsen.

NM-gullet glapp med minst mulig margin
Carl Berthelsen har fått svært godt tempo i sin nye Yamaha R1, og legger ikke skjul på at han håpet på et nytt NM-gull i Superbike, og når NM-gullet glipper med så liten margin som 0.14 sekunder innrømmer han at det var litt surt.
Vi hadde mål om å ta begge mesterskapene, men vi skal ikke henge med hode. Vi har gjort en veldig god jobb denne sesongen, og vi skal være stolte, forteller han. Nå er sesongen ferdigkjørt, og forberedelsene til en ny sesong er i gang. Hva Berthelsen gjør den kommende sesongen skal han bruke høsten til å finne ut av.
Vi har fått gode tilbakemeldinger fra våre samarbeidspartnere, så vi går en spennende tid i møte. Jeg har veldig lyst til å kjøre en ny sesong, men jeg har foreløpig ikke tatt noen avgjørelse, sier han.

Før finalehelgen i Superbike-NM hadde Carl Berthelsen seks poengs ledelse til Norvald Haaland på andreplass. Marius Ripel Jensen lå på tredjeplass sammenlagt. Det var noen heltente førere som kjørte kvalifisering på fredag, og om det var overtenning eller nerver vites ikke, men Norvald gjorde en feil i karusellen og endte i grusen. Det ble ingen større skader på sykkelen, han hadde kjørt både fort og nok antall runder til å få et tellende resultat, og startet dermed fra pole position i løpet på fredag. Carl startet fra andre startspor, og Marius i tredje. Det var også disse tre som kjempet om de tre første plassene. Etter 14 kjørte runder var det kun 0,406 sekunder som skilte førsteplassen til Norvald fra tredjeplassen til Marius. Carl tok andreplassen. Dette resultatet gjorde at det bare skilte et poeng sammenlagt mellom Norvald og Carl.

Foto: Yngvar Brekke

Lørdagens løp ble derfor ikke mindre spennende enn fredagens, siden NM-tittelen enkelt og greit ville avgjøres av hvem som kom først i mål av Carl og Norvald. Marius hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp i dette løpet heller, og det var over halvkjørt løp før både Norvald og Carl klarte å komme seg forbi ham. Carl prøvde flere ganger å passere Norvald, han var forbi ut av storsvingen en gang, men Norvald klarte å passere Carl igjen på langsletta. Carl prøvde flere ganger, men det var ikke mulig å komme forbi Norvald. Norvald kjørte først i mål, 14 hundredeler eller rundt en meter foran Carl, og vant dermed NM sammenlagt foran Carl på andreplass og Marius på tredjeplass.

Superstock 600
Thomas Sigvartsen fikk lov av sitt spanske team til å delta i finaleløpene på Rudskogen. Han stilte med en lånt Honda CBR 600 RR 2007-modell, og viste både nordmenn og svensker at man ikke trenger å ha den nyeste sykkelen med det beste utstyret for å kjøre raskest. Fredag kjørte han så fort at totaltiden i løpet ville ha holdt til en fjerdeplass i løpet i Superbike-NM.

Med seks førsteplasser, to tredjeplasser og en fjerdeplass hadde Jonathan Lykke Nessjøen vunnet NM i Superstock 600 allerede før løpene i finalehelgen på Rudskogen skulle kjøres. Spenningen her lå i om det ble Marcus Høston eller Helge Spjeldnes som ville ta andre- og tredjeplassen sammenlagt. Helge kjørte inn til to tredjeplasser i helgen, og sikret seg dermed andreplassen sammenlagt, to poeng foran Marcus Høston på tredjeplass. Marcus Høston var i tett fight med Bobbo Enger i begge løpene. Fredagens løp var tettest, og Marcus hadde svarte gummimerker etter forhjulet til Bobbo på eksospotta.

Juniorsport 300
Eskil Kling sto med åtte seiere og en andreplass før helgens finalerunde på Rudskogen. Sammenlagtseieren var dermed sikret med god margin før løpene på Rudskogen skulle kjøres. Odin Høiaas tok andreplassen, og Mia Rusthen ble tredjemann sammenlagt i Juniorsport 300.

Flathaug Racing (tekst Pernille Stedjan)
Før årets siste racinghelg lå Henning Flathaug på delt førsteplass i nordisk mesterskap sammen med Carl Berthelsen. Teamet visste det ville bli vanskelig å holde på førsteplassen ettersom Berthelsen er rask på Rudskogen. Etter comebacket på regn på Karlskoga krysset vi det vi hadde for dårlig vær, men det dukket «dessverre» ikke opp i tide. 

Henning trives veldig godt på den nye Hondaen nå som alt funker, og kjørte på gode rundetider på torsdagens fritreninger. Han fortsatte med å kjøre inn til fjerde startspor til løpet på fredag.

Løpet startet litt trått med at Henning mistet to plasser, men disse tok han tilbake igjen innen de to første rundene. Etter det klarte han å lage en luke ned til femtemann og holdt plassen helt inn til mål da de tre første  allerede var alt for langt foran.

Henning kjørte inn til tredje startspor dagen etter og løpet ble i grunn ganske likt. De tre første var for raske, så han kjørte heller ifra de bak og tok nok en fjerdeplass som holdt til 5. sammenlagt i NM og bronse i det nordiske mesterskapet.

Med tanke på hvor amputert sesongen har vært med sykkel som ikke fungerte er Henning fornøyd med rundetider og egen prestasjon. Vi håper å få tatt noen turer til Spania i løpet av vinteren slik at Henning kan bli enda bedre kjent med sykkelen og bygge opp et raskere «race pace» til neste sesong slik at han kan henge med de tre foran som for øyeblikket rett og slett har et høyere nivå.

Gull og sølv til Drammensjenta Hannah
Drammensjenta Hannah Arnegard (20) kjørte siste og avsluttende løpshelg i roadracingsesongen på Rudskogen Motorsenter like utenfor Sarpsborg. Her dro hun i land både sammenlagt gull i jentecupen og en fantastisk sammenlagt sølvmedalje i Superstock NorgesCup som eneste jente på pallen.

Hannah kjører en Suzuki GSX-R 600 med 130 hestekrefter og en fart opp mot 250km/t. Siste løpshelg ble holdt på Rudskogen Motorsenter. Her stilte hun i klassene Jentecupen og Superstock Norgescup, og kjørte tilsammen fire løp. Målet var dobbel seier i jenteklassen, og topp tre plasseringer i begge Superstock NC løpene. Dette var for å sikre førsteplass sammenlagt i jentecupen og andreplass sammenlagt i Superstock NC.

Foto: Jørn Pettersen

Det ble dobbel seier i jentecupen, og en andreplass og en sjetteplass i Superstock NC. På grunn av en krasj under kvalifiseringen for løp nummer to i Superstock NC ble det startspor 8, og i tillegg til en teknisk feil i løpet ble det 6.plass da hun passerte målgang. Poengmessig hadde hun sikret seg sammenlagt sølv før siste løp, så resultatet ødela heldigvis ikke.

Etter en slik kanon sesong rettes fokuset og planleggingen mot 2019, og en ny og fartsfylt sesong.

 

 

 

 

 

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023

Skroll til toppen