Storeslem av de norske i VM i Lake Havasu

Oliver Liseth vinner klassen som kun legenden Ronny Mangerud og Stian Schjetlein har vunnet tidligere av norske utøvere. Og dette klarer han i en alder av bare 16 år. 

Racet skulle etter planen kjøres torsdag men på grunn av ekstrem vind ble det utsatt til fredag.
Da racet skulle gå på fredag var det fremdeles mye bølger noe som passet de to norske utøverne, Dag Martin Drange og Oliver Liseth, godt.

I moto 1 på fredag ble Dag Martin Drange nr en og Oliver nr to. På grunn av vindforholdene ble finalen utsatt til lørdag. Lørdag var alt tilbake til det normale 30 grader og vindstille.
Oliver fikk en meget god start og kom ut som nr fire og etter en knallgod første runde var Oliver oppe på andreplass. Dag Martin hadde en litt dårligere start men kom seg etterhvert opp på en fjerdeplass.

Oliver klarer å holde andreplassen hele veien inn til mål og vinner sammenlagt. Han blir historisk som den yngste vinner av Pro Ski Lite.
Dag Martin får andreplass og guttene sørger dermed for at Norge tar både gull og sølv i en klasse mange norske har kjempet om å vinne tidligere.

Kaspar V Olsen kjørte inn til sterk 9 plass i Pro Ski Stock.

Også de yngste utøverne gjorde det bra.
Theodor Liseth (14) kjørte inn til sølv i klassen Junior Ski Lite 13-15 og bronse i klassen Junior Ski Stock 13-15

Benedicte Drange (13) kjørte til seier i Amateur Ladies Lite og 4 plass i Ski Junior Lite 13-15. Benedicte har siden hun var 7 år sagt at hun skal dra til Lake Havasu og vinne allerede første året hun kjører. Benedicte gjorde akkurat det.

relaterte innlegg

IMG-20231126-WA0002
uim ydp
marit
Skroll til toppen