Sondre Haga skriver avtale med italienske Beta

Trial-utøveren Sondre «Gekko» Haga (21) fra Riska i Sandnes, skriver kontrakt med det italienske motorsykkelmerket Beta.

Etter fire år som fører for det spanske motorsykkelmerket TRS, med to pallplasser og 6. plass sammenlagt i VM, skifter han nå til Beta Factory Trial Team. 

Beta har en lang historie og har produsert motorsykler siden 1948. Beta har flere ganger hatt verdensmesteren i trial på sine sykler, senest i fjor.

Sondre Haga har som mål å bli verdensmester – og vil også dette året bo utenfor Barcelona i Spania og trene daglig sammen med  sin mentor og trener Adam Raga. Raga er seks (6) x verdensmester.

-Samarbeidet med TRS har vært svært godt, men for å utfordre meg selv og omgivelsene mine for å ta ytterligere steg fremover har jeg valgt å bytte team. Avtalen gir også betydelig bedre mekanisk support i hverdagen, noe som vil gi mer tid til trening og fokus på å utvikle meg, sier Sondre Haga.

Og det har ikke vært noen normal sesong.

-2020-sesongen har vært veldig spesiell. Et normalt år kjører jeg ca. 40 løp på en sesong. I 2020 har jeg kjørt kun ni løp. Selv om det periodevis har vært tøft mentalt å holde fokuset oppe for å trene mot løp jeg ikke visste når skulle være, så har jeg klart å ta store steg gjennom en god og skadefri treningssesong, sier Haga.

Han håper nå på mer normale tider.

-2020-sesongen har vist at det vi gjør virker, og nå skal vi gjøre mer av det samme frem mot det som forhåpentligvis blir en mer normal sesong i 2021. Målet er å stå på toppen av pallen neste år, sier han.

Bildetekst:

Sondre Haga beveger seg til nytt team. Foto: Rune Helliesen

relaterte innlegg

Gekko portrett 3
perkristian
Aage_Hansen_1959
Skroll til toppen