Per Kristian Svensrud sikret topp 10 i VM-åpning i SuperEnduro

Per Kristian Svensrud, 22 år fra Hokksund, sikret seg en imponerende 10. plass i den første runden av SuperEnduro-VM i Lievin, Frankrike. Dette er den første av i alt syv runder i mesterskapet.

Svensruds forberedelser til sesongen har vært utfordrende på grunn av en skulderskade han fikk etter en ulykke for to måneder siden. Selv om skulderen ikke plager ham for mye nå, har han mistet verdifull tid på sykkelen.

Med en blanding av nervøsitet og spenning deltok Svensrud i konkurransen i Frankrike. Det er strenge kvalifikasjonskrav, med kun 14 plasser i finalen. Svensrud kvalifiserte seg på 11. plass, og sikret dermed sin plass i finalen.

Svensrud, en del av det norske landslaget og representant for GAS GAS og TandbergMC, sikter nå mot topplasseringer i SuperEnduro-VM. For å forberede seg til VM, har Svensrud deltatt i flere løp i Norge, både i motocross og enduro. Konkurransen på det internasjonale nivået er imidlertid svært tøff. I 2023 vant han den norske SuperEnduro-serien.

Neste steg i VM-reisen for Svensrud blir i Krakow, Polen, den 9. desember.