Nytt toppresultat av Mathias Pollestad

SPEEDWAY 250cc YDS søndag 11/8
Her var flere av Europas beste 250cc kjørere tilstede, og allerede i sitt første heat satte han dagens raskeste tid og tok en sikker 3 poenger.

Mathias forsatt å plukke poeng selv og han hadde problem med clutchen/startene en periode. Vi fikk se flere flotte forbi kjøringer av Mathias og det var noe publikum satt pris på.

Når alle de 20 innledende heat var kjørt var det meget jevn i toppen, og fire mann skulle videre til et avgjørende FINALE heat.

Mathias Pollestad, Erik Bachhuber (Tyskland) og årets verdensmester Jesper Knudsen (DK) hadde alle 12 poeng. Videre til finalen kom også Damian Ratajczak (Polen) som hadde 11 poeng.

I finale heatet tok Bachhuber starten tett følgt av Pollestad som prøvde flere ganger å kjøre rundt han uten å lykkes, samtidig måtte han jo holde Knudsen bak seg.

Dermed ble det en kjempe sterk andre plass som blir lagt merke til rundt om i Europa.

Parløp lørdag 10/8
Lørdag ble det kjørt et par løp, men her kjørte Mathias sammen med en polakk som ikke hadde dagen. Mathias vant alle sine heat, men når hans makker kom sist i alle heat ble det B-finale.

Når finalene skulle kjøres kom det en masse regn, dermed ble finale heatene avlyst og resultatene ble satt etter de innledene heat. Så her det ble en fjerdeplass.

EM til helgen
Allerede til helgen skal det kjøres Europa Mesterskap 250cc i Tjekkia. Semifinale kjøres i Pardubice lørdag og en eventuelt finale kjøres i Divisov søndag.

Mathias trives best på de korte teknisk krevende banene, så det skal bli meget spennende å se hvordan han klarer seg på de lange antatt glatte banene i Tjekkia.

Skal en kjempe om medalje i EM, er det viktig å få fart på speedwaysykkelen når banene er opp mot 400 meter. Hjemmebanen på Elgane er sammenlignet kun 286 meter. 

Det mangler ikke på invitasjoner til store løp etter årets sterke resultater, så etter EM går turen videre til Polen der det skal kjøres to løp – tirsdag i Ostrow og Gniezno onsdag.

Mathias var også sterkt ønsket til å kjøre i Daugapils (Latvia) fredag / lørdag etter Polen, men Team Pollestad valgte å takke nei. 

 

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen