Juniorene overtok tronen i NM Modified

I helgen som var ble det kjørt Norgesmesterskap i 1/10 Touring Modified på Lørenskog Modellbilklubbs anlegg på Sørlihavna. Her var det samlet førere fra Trondheimsområdet og sørover, og de fikk alle testet seg i en helg med mye morro og skikkelig bløtt føre. Under trening på fredag så var det tørt og god temperatur, men allerede lørdag morgen hadde det blitt 8 grader kaldere og regnet silte ned. Dermed var det å finne frem regnjakker, paraplyer, spray for å holde fukt ute av elektronikk og regnværsdekk.

Allerede fra start i kvalifiseringen var det en ung mann ved navn Olav Frostad Dahle (Lørenskog MBK) som satte opp et tempo som få kunne matche. Olav vant 3 av 5 kvalifiseringsheat og var dermed TQ (Top Qualifier), i tillegg til at han skulle starte fra pole position under finaleheatene.

Men trodde man at den unge mannen skulle bli for nervøs av å starte først med 9 andre biler jagende bak, så måtte man tro om igjen. Ikke nok med at han vant første heat, han vant også andre og var dermed Norgesmester allerede før siste heatet skulle starte.

Men juniorene var ikke ferdig med å vise seg fram enda. Mens alle sto og fulgte Olav i finaleheat nummer 2, så snek Alexander Gjemble (Innherred RC Bilklubb) seg raskt opp på 2.plass i dette heatet. I siste heat så fortsatte Alexander å gi på, noe som til slutt endte med heatseier og sølvmedalje i Norgesmesterskapet.

I RSM så er det ingen egne juniorklasser, er du gammel nok så kjører du sammen med de andre. Når det nå er en ny generasjon med førere som “tar seg til rette” blant de gamle gubbene, så dette aldeles fantastisk og det lover godt for fremtidig aktivitet innenfor grenen.

Pallen i Norgesmesterskapet ble som følger:

Norgesmester: Olav Frostad Dahle (Lørenskog Modellbilklubb)
2.plass: Alexander Gjemble (Innherred Rc Bilklubb)
3.plass: Helge Johannessen (Lørenskog Modellbilklubb)

relaterte innlegg

kobbevik
Bilde nr1-Meg på galla
forside_
Skroll til toppen