I NATT: Ishoel inn til Amsoil-seier totalt

Vant Amsoil totalt for tredje gang!

Elias Ishoel (bildet) fra Oppdal kjørte inn til sin 10. Amsoil-seier i snowcross i 2021 – og ble kronet med totalseier i årets Amsoil etter seieren i Eagle River i Wisconsin i natt. Dermed vant han Amsoil totalt for tredje gang – og ble historisk!

Elias Ishoel. Vinner av Amsoil 2021. Foto: privat.

-Yeees. Da var sammenlagtseieren i boks, sier en strålende fornøyd 2021-vinner av Amsoil-sirkuset i USA, Elias Ishoel fra Oppdal, til NMFs nettsted.

Han var den første europeer til å vinne Amsoil i USA. Han vant også i sesongen 2018/2019 samt 2019/2020.

Glad Elias Ishoel i natt. Foto: skjermdump/privat.

-Det er helt fantastisk å kunne ta hjem sammenlagtseieren med seier i dagens løp. Jeg er så fornøyd med dagen – ja, generelt fornøyd med hele sesongen. Jeg har klart å holde fokus på rett plass hele tiden, sier Elias Ishoel.

-Jeg sender en stor takk til alle som hjelper meg – og som har hjulpet meg oppgjennom årene. Jeg setter utrolig stor pris på all støtte fra alle, sier Ishoel.

Elias Ishoel og vinnerteamet hos Ski-Doo. Foto: privat.

Dette var den nest siste konkurransen i årets utgave av Amsoil. Neste løp er nå natt til søndag. Han har imidlertid allerede vunnet. Onsdag går turen tilbake til Norge og Oppdal.

Landslagstrener Pål Grøtte var rørt etter nattens Ishoel-oppvisning.

-Landslaget er utrolig rørt og stolt av prestasjonen til Elias. Dette er nok et stort øyeblikk for norsk scootercross. Gratulerer, sier Pål Grøtte.

Landslagssjef i SNX, Inge Gustavson, er både rørt og lettet etter nattens Ishoel-seier.

-Det er utrolig imponerende idrettslige prestasjoner Elias leverer. Han er alltid på – og gjør de riktige valgene på de mange detaljene som gjør han best av de beste. Gratulerer, sier Inge Gustavson.

Før nattens runde norsk tid ledet Ishoel Amsoil med 81 poeng foran nummer to. Han står nå med 10 seire i Amsoil i år, og er allerede Amsoil-mester 2021.

Foto: privat

Se også Elias Ishoel gå i mål i natt, fra Amsoil TV:

Se også: https://snocross.com/

Se også: