Grenleder Amundsen: -Vi har gjort det beste ut av elendigheten

Grenleder Lin Amundsen (bildet) i dragbike har vært igjennom en sesong med mange motbakker. Nå håper hun på et langt bedre 2021.

-Sesongen har blitt sterkt svekket på grunn av covid-19. Både Europamesterskapet, Nordisk Mesterskap og Skandinavisk cup i Classic har blitt avlyst. På toppen ble den planlagte treningsdagen spolert av regn, sier grenleder Lin Amundsen. 

Også NM ble noe amputert i år.

-Kun to NM-runder har blitt kjørt, og kun en av dem på fullverdig dragracebane. Heldigvis fikk vi  grunnlag nok til  å kåre tre Norgesmestere også denne sesongen, sier Amundsen.

Dragbike og Amundsen har kontinuerlig jobbet for å gjøre det beste ut av situasjonen.

-Vi har gjort det beste ut av elendigheten. Holdt juniorfest, lisenskurs, styrket samarbeidet med arrangører, da spesielt i Nord-Norge, der dragbike gjenoppstod i 2019. Dessuten er jobben med nettbasert e-læringskurs i dragbike nesten sluttført, sier grenlederen.

Grenleder Lin Amundsen er sterk i troen foran 2021-sesongen, til tross for en vanskelig sesong i år. Foto: privat.

Flere av utøverne har valgt å droppe konkurranser i 2020.

-Vi ser at mange utøvere har stått over denne sesongen. I dragbike deltar 60-70 % også på utenlandske stevner, noe som ikke har vært mulig i coronatiden. Men, det bygges og planlegges i mange garasjer. Etter ett år med nærmest tørke, er dragbike-folket desperat klare for ny sesong, sier hun.

Og det jobbes nå på spreng for å få til mye aktivitet og konkurranser til neste år.

-Terminlisten for 2021 ser ut til å bugne av stevner både i inn- og utland. Spesielt et stevne ser alle frem til i 2021 – Norwegian Dragbike Festival. Dette ble en suksess i 2019  med 120 deltagere fra hele 7 nasjoner. I år måtte også dette avlyses, men den enorme interessen gjør at man i 2021  har tro på 200 deltagere fra over 10 nasjoner. Norwegian Dragbike Festival arrangeres på Gardermoen Raceway 18.-19. juni 2021, forteller grenlederen.

Optimismen lenge leve. Det mangler ikke på positivitet.

-Så, tross en forferdelig sesong, så rår optimismen som alltid i dragbike. Bare vi kan få kjøre på som normalt, er vi sikre på at interessen for vår gren fortsetter rett til topps, avslutter Lin Amundsen.

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen