Fikk Kongens Fortjenestemedalje: – Jeg ante ingenting

I går ble han mildt sagt overrasket; Leif Håkestad, som ble tildelt Kongens Fortjenestemedalje hjemme i Bodø.

Han fikk medaljen av fylkesmann Tom Cato Karlsen i Bodø på onsdag. For lang og tro tjeneste med motorsporten – og som en ildsjel og støttespiller for barn og ungdom.

-Jeg ante ingenting om dette, men da jeg så hvem som dukket opp etter hvert begynte jeg å ane uråd. Jeg ble ganske satt ut, sier Leif Håkestad.

For dette hadde Håkestad virkelig ikke drømt om.

-Nei, dette har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Det viktigste for meg i det jeg har holdt på med har vært å utvikle noe til beste for barn og ungdom, og ikke heder og ære, sier hedersvinneren.

Pensjonisten vil gjerne fortsette å levere. Han ble ytterligere stimulert til å stå på, for motorsporten.

-En viktig stimulans for videre innsats, selv om jeg er pensjonist. Jeg ønsker å bidra også innen NMF, bl.a. med å holde kurs, og hjelpe de lokale klubbene, sier Leif Håkestad.

Og fortjenestemedaljen skal bli godt ivaretatt. Den skal tas frem i de rette anledninger.

-Den skal få ligge i etuiet sitt og tas fram ved de rette anledningene. Det er regler for når den skal brukes, sier Håkestad.

Han kom inn i miljøet for motorsport allerede på midten av 1970-tallet.

-Jeg kom inn i miljøet på Hvervenbukta i 1976, og tok i bruk trial både i skolen og på fritida. Da jeg kom inn som sentralt tillitsvalgt i NMF på midten av 1980-tallet fikk jeg anledning til å delta i mange utviklingsprosesser, noe jeg også har benyttet i jobbsammenheng, sier Håkestad.relaterte innlegg

Skjermbilde-2023-01-18-kl.-15.23
EMSK-oversikt-over-banen
FLITTIG-MAI-2022
Skroll til toppen