Alt klart for MUEP

Før sommeren annonserte Norges Motorsportforbund (NMF), i samarbeid med Erasmus+, et nytt utvekslingsprogram; Motorsport Umpire Exchange Program (MUEP).

MUEP har som mål å inspirere funksjonærene og de frivillige som bidrar under motorsportarrangementer for å etablere gode konkurranser og bidra til økt motorsportaktivitet.

To representanter fra NMF-administrasjonen reiser sammen med fire deltakere som etter en søknadsprosess er valgt ut til å delta i sommerens utveksling. Deltakerne er medlemmer av NMK Vestnes og Sykkylven Motocrossklubb. Disse to skal samarbeide om et internasjonalt prosjekt for elektrisk motorsport i Norge i 2024. De utvalgte deltakerne vil få mulighet til å «jobbskygge» under FIM E-Xplorer World Cup i Frankrike i juli 2023. Det vil si at alle fire har fått utdelt en mentor hos den lokale arrangøren som de skal følge gjennom arrangementet.

FIM E-Xplorer World Cup er en konkurransetype der lag bestående av en mann og en kvinne konkurrerer i en stafett med elektriske motorsykler. Konkurransen er støy- og utslippsfri, noe som gjør det mulig å arrangere i naturskjønne og urbane omgivelser uten å påvirke miljøet.

Deltakerne vil reise til Vollore-Montagne i Auvergne, Frankrike, fra 27. til 30. juli. Programmet vil inkludere dager med jobbskygging og konkurransedager, der deltakerne får førstehåndsopplevelse av FIM E-Xplorer World Cup og dets betydning for introduksjonen av elektrisk motorsport.

Programmet er en unik mulighet for norske funksjonærer og frivillig til å lære av internasjonale eksperter og få verdifulle erfaringer. NMF håper at denne utvekslingen vil bidra til å inspirere flere til å engasjere seg som funksjonærer innen motorsporten og sikre et bærekraftig og fremtidsrettet miljø for konkurransene.

 

 

relaterte innlegg

JAtakk_danielle-stein-BzbvXXl5_SA-unsplash
2022_WorldMX_Agueda_MX2_NL603
fim
Skroll til toppen