VM-poeng for Tobias i Italia

Foto: Massimo Ciuchi-Brindisi

– Dette var et av de tøffeste løpene i mitt liv, sier Tobias på vei hjem fra Italia. Det er en trang bane, med stein rundt på alle kanter som gjør at bølgene slår ut igjen og lager et skikkelig grøfteføre. Min båt er kortere og bredere enn mange av konkurrentene, og derfor vanskeligere å kjøre under slike forhold. Det ble en enorm påkjenning for kroppen, og jeg har vondt overalt, fortsetter han.

Arrangøren hadde også utfordringer undervegs i helgen, og var preget av store forsinkelser. På grunn av dette rakk de kun å kjøre første del av kvalifiseringen før solen gikk ned lørdag kveld. Dermed ble resten av kvalifiseringen utsatt til søndag morgen. Tobias kom trygt videre fra sin gruppe, og kvalifiserte seg til slutt til tredje startspor.
Mangel på nok startbrygger gjorde at løpsledelsen bestemte at det skulle være rullerende start, og ikke fra brygge under løpet søndag. På en så trang bane som Brindisi blir det vanskeligere å ta plasseringer i starten, selv om propellvalget etter forholdene var bra.

– Vi er superfornøyd med å reise hjem fra Italia med poeng i serien, og uten skader på båten. Våre nærmeste konkurrenter i sammendraget hadde ingen god helg, og pallplassering sammenlagt er dermed fortsatt innen rekkevidde, avslutter Tobias.

Båten står igjen i Italia, og blir allerede denne uken kjørt ned til Ribadouro i Portugal, der neste VM-runde går av stabelen 13-15. september.
Etter tre løp har 18 av 30 utøvere tatt poeng i serien. Rashed Al Qemzi fra Emiratene leder foreløpig med 55 poeng. Tobias ligger foreløpig på en åttende plass, når det nå gjenstår to løp for sesongen.

Vi ønsker også velkommen til X-vac som ny samarbeidspartner! Vi er glade for å ha dere med på laget videre.

relaterte innlegg

IMG-20231126-WA0002
uim ydp
marit
Skroll til toppen