VM i offshore klasse 3J

Alle bilder: fredrikvarnebjorkphotography

VM kjøres over tre race hvor sammenlagt resultatene avgjør plasseringen i totalen. Dette var første gang VM ble arrangert i denne klassen. Klassen har vært kjørt nasjonalt i flere år i mange land, men det var først på generalforsamlingen i UIM (det internasjonale båtsportforbundet) i 2018 at klassen ble gjort internasjonal. 3J er båter som er ca 4,5-5 meter lange med 60hk motorer som har en toppfart på ca 50 knop. Du kan starte å kjøre fra du har fylt 13 år. 

Thomas Braaten rakk akkurat å få med seg de siste racene i fjorårets sesong. Sporten var derimot ikke ny for han da pappa Jan Trygve Braaten har kjørt båtsport i ulike klasser i over 20 år og har vært Verdensmester flere ganger. «Dette var gøy, sier Thomas. Jeg har egentlig vært klar for å kjøre i mange år nå, men har jo måttet vente da jeg ikke var gammel nok. Jeg rakk å kjøre litt på slutten av sesongen i fjor, men det er jo nå i år jeg har fått startet ordentlig. Vi har hatt litt problemer med motoren i racene hjemme tidligere i år så plasseringene har ikke blitt helt som ønsket. Jeg var derfor veldig spent nå før VM. Motor og utstyr har her fungert veldig bra, men det har vært utfordrende forhold i Öregrund med mye vind og sjø alle dagene slik at vi har måtte kjøre stormløype alle racene. Jeg hadde nok ønsket meg noen race hvor vi kunne ha kjørt i høyere fart, men med tanke på at dette er det første mesterskapet vi deltar i er jeg veldig fornøyd med resultatene, avslutter unggutten i fra Tvedestrand»

Sporten er heller ikke ukjent for Silje Moen Knutsen som hadde sin debut i årets første race ute i Tvedestrandsfjorden. «Mamma jobbet tidligere i forbundet og har kjørt litt over en sesong for noen år siden. Jeg har jo alltid vært med og syns det har sett gøy ut, så da jeg fikk muligheten til å navigere for Thomas ville jeg det. Vi har hatt mange race med mye vind og sjø, men jeg har aldri vært redd. Etter første racet fikk jeg en stor respekt for sporten, dette er ikke for pingler altså. Under VM har vi hatt problemer med interkommen, men vi har laget oss noen koder slik at vi har fått det til å fungere. Med en 6. plass i første race og en 7. plass i andre race var det kjempe gøy med en 2. plass og pallen i det siste racet i går. Dette gjorde at vi fikk en 4. plass totalt i VM. Målet før vi reiste var topp ti og beste Norske, samt ar det hadde vært gøy med pallplass i ett av racene. Vi klarte alle målene noe som jeg utrolig fornøyd med, avslutter ungjenta i fra Drammen»

Nå gjenstår resten av  Norges Cupen og NM for teamet. 

Foto: Braaten Offshore Racing

 

relaterte innlegg

IMG-20231126-WA0002
uim ydp
marit
Skroll til toppen