Vilde Marie Holt ikke skremt av de aller beste

Vilde Marie Holt (bildet) klarte i helgen å sikre seg en niendeplass i VM i enduro i Portugal etter to konkurranser.

Lørdag ble hun nummer åtte, mens hun søndag ble nummer 12.

Sterk VM-debut av Vilde Marie Holt. Foto: privat.

-Jeg ble ikke skremt av farten til de beste. Men de har en bedre teknikk og er flinkere til å tilpasse seg underlaget. Dette er noe jeg skal trene massivt på til neste gang. Ofte går det fortere å kjøre saktere, og det sliter jeg litt med. Henger fortsatt igjen litt for mye motocross-mentalitet hvor det å gi gass ofte tar deg ut av problemer. At det bare skulle skille 20-30 sekunder mellom meg og verdensmesteren på enkelte etapper er jeg stolt av, sier Vilde Marie Holt.

I dag drar hun hjem fra Portugal. Nå skal det restitueres.

-Nå blir det å hvile litt og trene styrke samt teknisk kjøretrening. Vi får se hva Pål Anders (les: Ullevålseter) finner på. Litt usikkert på grunn av covid om det blir – og eventuelt hva det blir av sykkeltrening. En ting er i alle fall sikkert, og det er at jeg skal kose meg og feire en fantastisk hjemmejul med gløgg og alt som hører med, sier hun.

I år ble det niendeplass totalt. Etter hvert vil hun kjempe om pall-plasser i VM.

-Mine ambisjoner er å være en naturlig kandidat til å kjempe om pallplasser i enduro-VM på sikt. Men den erfaringen de damene jeg kjørte mot i VM har, tar det litt tid å skaffe seg. Målet er derfor å gjøre gode prestasjoner i EM i 2021. Jeg skal på pallen, forteller Vilde Marie Holt.

relaterte innlegg

perkristian
IMG_3246
Aage_Hansen_1959

Skroll til toppen