Tryggere motocrossbaner

Prosjektet, som ledes av Pål Johansen, ønsket i første runde å sette søkelys på utformingen av baner. Det er mange brukergrupper på banene, og det å finne de beste løsningene for at banene skal passe til alle nivåer, og være enkle å vedlikeholde, er ikke alltid lett.

AMX tok kontakt med Greg Atkins, som er track manager for Youthstream, og konstruerer alle vm banene, samt at han tar på seg oppdrag rundt om i verden, og inviterte han til Norge.

Lørdag 1. februar kom Greg Atkins, og vi samlet sammen årets NM arrangører, NMK Elverum (NM Speedcross), NMK Gardermoen (NM MX), Eidskog MX (Lag-NM), Enebakk Motorsportklubb som er i sluttfasen av sitt baneprosjekt og NMK Follo som skal bygge bane i hele sommer.

Greg fortalte litt om sine erfaringer, tanker rundt lay out på anleggene, og sine teorier rundt bygging av de forskjellige hindringer og utfordringer på banene.

Gruppen reiste så bort på anlegget til NMK Gardermoen og hadde en befaring der.

Vi hadde så en gjennomgang av de forskjellige banene som var representert på møtet, og Greg ga noen tips og anbefalinger til klubbene.

Takker de forskjellige deltagerne for ett flott engasjement, og gleder oss til å se resultater av møtet.

– AMX-gruppa

relaterte innlegg

perkristian
IMG_2037_Edit
Aage_Hansen_1959
Skroll til toppen