To OLT-stipender til NMF

Tekst: Pål Magnussen, Norges Motorsportforbund

En godt fornøyd Sportssjef i Norges Motorsportforbund, Tommy Rovelstad, uttalte følgende; 
”Vi er utrolig fornøyd og stolte av å igjen få tildelt stipend fra Olympiatoppen til utøvere fra forbundet vårt. At vi jobber godt og riktig nå med toppidretten ser vi resultatet av her, og vi har fortsatt mål om å få flere inn. Tett og god dialog med Olympiatoppen gjør at de blir kjent med idretten vår og vi får vist frem topputøverne våre. På sikt vil dette gjøre oss mye mer kjent og forhåpentligvis at folk blir nysgjerrige på grenene våre. På denne måten vil vi skape engasjement og blest rundt flere av idrettene som igjen vil kunne skape rekrutering. Vi må få opp og frem topputøverne våre som fortjener å virkelig bli sett på som seriøse utøver på lik linje med alle andre utøvere som er tilknyttet Olympiatoppen. Da trenger vi resultater som igjen skaper oppmerksomhet. Det er dessverre sånn nå at det er topp resultater som skaper engasjement og rekrutering, det hjelper ikke å ha en spennende idrett lengre. Jeg ser nå frem til å jobbe videre med utviklingen av toppidretten, og disse stipendene er med på å gi oss en boost for videre arbeid. Med tålmodighet og riktige prioriteringer skal vi skape gode prestasjoner i flere av våre sentrale grener”

Både Stian Schjetlein og Genette Våge er utøvere som tross sin relativt unge alder har lang fartstid i motorsporten og på den internasjonale arenaen. Stian har i mange år allerede konkurrert på toppnivå i Vannjet og har etablert seg godt blant de 3 beste i verden. Genette har også gått en lang vei de siste årene og har utmerket seg i VM-klassen for kvinner i Motocross, der hun har fått utvikle sitt talent gjennom å bryne seg på de aller beste.

Stian hadde følgende å si etter at han fikk det gode budskapet; 
“Et OLT stipend betyr veldig mye for meg. Det er på mange måter en bekreftelse på at jeg gjør en god jobb som utøver og en stor anerkjennelse for innsatsen jeg legger ned og prestasjonene jeg har oppnådd. Det stort å bli tildelt et OLT stipend for meg som kjører vannjet, som ikke er en olympisk idrett og i tillegg er en motorsport. OLT stipendet vil bidra sterkt til å øke kvaliteten i mitt treningsopplegg ytterligere og vil gjøre det mulig for meg å ta satsingen til det neste nivået. I 2017 sesongen har jeg en målsetning om å være stabilt på pallen i VM og også ende opp på pallen sammenlagt i VM i closed course. Jeg vil forsvare mine europamester og verdensmester tittler i Parallell Slalom. Jeg vil også forsøke å klatre helt til topps på pallen i EM i closed course. “

Vi gjorde også følgende lille intervju meg Genette; Hva betyr et OLT stipend for deg?
“Det å vite at jeg som idrettsutøver har et stort støtte apparat i ryggen med kompetanse på stort sett alle områder, gjør at jeg får et mye mer forutsigbart opplegg gjennom hele året. Det å få denne spissingen i stort sett alt innenfor toppidrett, gjør det også lettere å prestere godt nok til å nærme seg de aller beste. Seriøsiteten på Olympiatoppen gjenspeiler seg også i mye av det jeg foretar meg utenfor banen, som f.eks arbeid opp imot sponsorer og media. Det å være en del av dette, er ensbetydende med de verdiene Olympiatoppen står for, idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.”

På hvilken måte vil du benytte deg av tilbudet fra Olympiatoppen?
“Hele 2016 sesongen var jeg som utøver satt på sidelinjen på grunn av skade. I denne situasjonen fikk jeg virkelig utnyttet de forskjellige fag områdene på Olympiatoppen. Alt i fra helsepersonell til trenere for å gjennomføre komplett treningsopplegg i skadeperioden, ble tatt i bruk for å komme sterkest mulig tilbake der jeg slapp. Jeg har i tillegg hatt mye kontakt med min mentale trener igjennom perioden. Det å nå ha hjelp til videre spissing i opplegget mot ny sesong, er en stor motivasjonsfaktor for meg som individuell utøver, og jeg ser virkelig frem til samarbeid med Olympiatoppen enda et år.”

Hva er dine målsetninger for kommende sesong?
“Målsetninger skal en utøver alltid ha, realistiske målsetninger. For meg er det å komme tilbake der jeg slapp det viktigste denne sesongen. Det å forsette å minske tids aviket opp til toppen, og kanskje nærme meg pallen i enkelte heat er vel også en liten målsetning jeg har denne sesongen. Jeg vil takke for det arbeidet Norges Motorsportforbund har gjort opp i mot Olympiatoppen for å gjøre dette mulig.”

Coach Michael Jørgensen fra Olympiatoppen sier følgende om utøverne;
“Genette Våge er en utrolig spennende utøver med et sterkt team i ryggen, som dessverre fikk ødelagt 2016 sesongen av skade. Olympiatoppen registrerer at både foreldre og NMF er viktige aktørere i Genette sin satsning, noe som er helt avgjørende for den fremtidige suksess, som vi er sikker på hun kommer til å oppnå. Olympiatoppen ser frem til å følge Genette i kommende sesong. 

Stian Schjetlein er nærmest en legende i internasjonal vannjet, og Olympiatoppen hyller Stian sitt utrettelige arbeid, og hans flotte prestasjoner. Stian klarer på en fortreffelig måte å kombinere livsstil og toppidrett. For å gjenskape slike gode prestasjoner på øverste hylle, kreves kontinuerlig jobbing og innsats, noe Stian er et glimrende eksempel på.”

Kriterier for stipendene er fra Olympiatoppen følgende;

B-stipend: 
Stipendet kan etter nærmere vurdering tildeles utøvere som presterer nært opp til kravene for A-stipend i sin idrett gjennom:
-Sterke plasseringer i OL, PL og VM
-Særdeles gode resultater i EM og verdenscup, eller i konkurranser på tilsvarende nivå

Utviklingsstipend: 
Stipendet kan etter nærmere vurdering gis til unge utøvere under 24 år som gjennom god resultatutvikling i internasjonale mesterskap og konkurranser viser at muligheten for å nå verdenstoppen i sin idrett er stor.

 

relaterte innlegg

Skroll til toppen