Stine Hettervik tar konkurranse-pausen i USA

Supercross-kjøreren Stine Hettervik (23) har valgt å bli i USA under korona-krisen. Hettervik presterte veldig godt i USA før korona-situasjonen inntraff.

Tekst: Lasse Gimnes

Foto: Privat

-Jeg skulle egentlig kjørt litt flere løp, men de har selvsagt blitt utsatt. Men jeg blir her i USA i mellomtiden for å få trent mest mulig og i tilfelle løpene starter opp igjen, så risikerer jeg ikke å ikke få komme inn i USA igjen, sier Stine Hettervik. 

Hun fikk en femteplass i siste Supercross Futures i Tampa i Florida.

Stine Hettervik.

-Målet var Topp 10, så jeg må si meg fornøyd med det. Selv om jeg ikke var 100 % fornøyd med egen kjøring, så vet man hva man skal arbeide mer med til neste gang. Løpet før var mitt aller første supercross-løp. Det skjedde i desember i North Carolina. Jeg tenkte bare å bruke løpet som trening, men fikk faktisk med meg 2. plassen, sier hun.

Opprinnelig er Stine Hettervik fra Haugesund, men hun bodde mange år i Molde gjennom ungdomstiden. Senere flyttet hun til Skien som 16-åring, for å gå på Toppidrettsgymnaset i Telemark. 

-Jeg startet med motorcross rundt 2009, som egentlig er ganske sent med tanke på at jeg var 12 år, når de fleste allerede starter rundt 5 årsalderen, sier Hettervik. 

Stine Hettervik.

Den siste tiden har det vært fokus på supercross.

-Jeg begynte også å kjøre en del FMX/Freestyle motocross i 2018, og var blant annet med på André Villas Ullevaal Xtreme. Det har blitt lite FMX- kjøring i det siste da det er blitt mer fokus på å kjøre supercross i USA, sier hun.

Det mangler ikke på ambisjoner hos 23-åringen.

-Mine ambisjoner i år var å få kjørt AMA Supercross Futures, så mange runder som mulig og aller helst hele serien selvsagt. Men jeg var veldig usikker på om jeg i det hele tatt kunne få til å kjøre første runde av serien pga økonomi. Ved hjelp fra sponsorer og venner/støttespillere gjennom sponsorme.no så har jeg fått kjørt to runder. Jeg plukket da ut Tampa og det som skulle vært Las Vegas. Siden hele sesongen har så si blitt snudd på hodet, vurderer jeg å prøve meg på det de kaller Outdoors National, altså vanlig motocross. Men dette er veldig usikkert enda, om de velger å kjøre ferdig supercross-sesongen før motorcross-sesongen starter eller hva de gjør. Ryktene sies at de skal starte med utendørssesongen, også hoppe rett på de resterende rundene av 2020 supercross, sier hun.

-Akkurat nå så påvirker Corona på den måten at alle løpene har blitt utsatt, så alle planene og budsjettet er jo blitt helt snudd på hodet. Men det er et par baner som fremdeles har åpent så jeg får fortsatt kjørt og trent litt i helgene. I ukedagene trener jeg og min kjæreste veldig hardt med basis økter og mye veisykling. Vi vet ikke hvor lenge dette varer eller når løpene starter opp igjen. Jeg kan heller ikke reise hjem til Norge, for da blir jeg satt i karantene, sier Hettervik.

-Man skulle selvsagt heller vært hjemme med familie i en slik periode, men campingvogn og hard trening går også an, sier Stine Hettervik. 

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen