Sterk vannjet-innsats i Kuwait

Tekst: Lasse Gimnes

Det norske landslaget, bestående av Stian Schjetlein, Daniel Andersen og Ulrik Berntsen var på plass og klar for å kjempe om medaljer.

Det er en litt spesiell sesong for vannjet-sporten i år da den ikke har noen “off season”. 2019-sesongen ble avsluttet i Dubai i midten av desember, mens 2020 sesongen startet nå i helgen. Utøverne har altså hatt omtrent en og en halv måned på seg til å klargjøre seg selv og alt utstyret for en ny sesong.

Dette passer i utgangspunktet dårlig for de Norske utøverne når vinteren herjer hjemme, men i år har jo vinteren som kjent vært relativt mild så de norske utøverne har fått trent relativt bra i forhold til hva de normalt ville gjort på denne tiden av året.

Konkurransen hadde mange opp og nedturer og mye drama. Etter at to av tre heat var kjørt hadde Stian Schjetlein en knapp ledelse foran spanske Nachete Armillas og Franske Mickael Poret som lå på en delt 2. plass, bare to poeng bak Schjetlein.

Etter å ha kontrollert inn til en 3. plass foran Armillas og Poret i det siste og avgjørende heatet kunne Stian løfte VM-pokalen høyt over hodet og gå inn i 2020-sesongen med ledertrøyen på og en knallstart på 2020 sesongen.

Daniel Andersen var plaget av motortrøbbel hele helgen, mens Ulrik Berntsen fikk noen dommeravgjørelser mot seg og ble diskvalifisert fra det siste heatet som gjorde at også han havnet langt nede på resultatlisten.

Årets første konkurranse i VM i Parallell Slalåm gikk også i helgen. Etter semifinalen hvor Schjetlein slo ut danske Oliver Koch Hansen og Daniel slo ut ungarske Barnabas Szabo sto vi med to nordmenn i finalen.

Konkurranseformen følger prinsippet “best av 3” og etter to målfoto måtte regjerende verdensmester Stian Schjetlein se seg slått av Daniel Andersen. Det ble dermed dobbelt norsk i parallell-slalåm og en sesongåpning med mange gode svar for det norske landslaget.

Foto: H2O Aquabike WC

relaterte innlegg

motosurf
IMG-20231126-WA0002
uim ydp
Skroll til toppen