Sterk sesongavslutning i IDM

Pressemelding fra Carl Berthelsen / Team Suzuki Norway

Suzuki-fører Carl Berthelsen avsluttet årets Superbike-sesong med finaleløpene i IDM på Hockenheim i Tyskland. I helgens to finaleløp i IDM på Hockenheim beviste Berthelsen nok en gang hvor høyt tempo han holder om dagen. Under kvalifiseringen på lørdag forbedret han sin egen personlig beste rundetid på banen med over sekundet til 1.28.939. Under løpet kjørte Berthelsen svært raskt, selv om han ikke synes løpet av helt optimalt.

– Jeg ble nok litt ivrig og hadde veldig lyst til å kjøre fort denne helgen. Da blir det noen småfeil som gjør at det blir en luke så jeg prøvde nok litt for hardt, forteller han. Berthelsen kjørte likevel inn til en sterk fjerdeplass i Superbike-klassen. På søndagens andre løp følte Berthelsen at det gikk mye bedre. Han var mer konsentrert og hadde god kontroll, men på den fjerde runden ble nordmannen torpedert av en konkurrent og måtte bryte. – Jeg ble regelrett torpedert av en unggutt med litt mye mot. Han prøvde seg på en horribel innbremsing. Det bare smalt og jeg fikk meg en skikkelig luftetur. Heldigvis gikk det bra med oss, men jeg kjenner at jeg har vært i en krasj. Sykkelen fikk også skader, så jeg var ikke veldig glad for det, sier han. 

Målsettingen for Team Suzuki Norge denne helgen var å fullføre en god sesong med et godt resultat, og tross krasj er Berthelsen godt fornøyd. – Vi er absolutt fornøyde med avslutningen. Jeg har aldri kjørt raskere på denne banen, og vi forbereder oss med over sekundet. Hele teamet fungerer optimalt og vi gjør ikke noen feil. Vi fremstår som svært godt organisert og utstyr fungerer optimalt, forklarer Suzuki-fører. 

I tenkeboksen 

Carl Berthelsen har ikke bestemt seg for om han legger hjelmen på hylla etter denne sesongen. 42 åringen skal bruke de neste ukene på å bestemme seg for om han satser videre i Superbike eller om dette var hans siste sesong. – Lysten er absolutt til stedet for å kjøre en sesong til, og vi har vært i kontakt med flere team i IDM denne helgen og fått noen tilbud. Nå blir det noen uker med vurderinger. Familien er en viktig brikke i dette. De har vært en enorm støtte for meg, men det er en tid for alt. Jeg driver også eget murerfirma som krever mye, så vi må tenke nøye gjennom hva vi gjør fremover. 

Se resultatene fra helgens IDM-runde på Hockenhiem

relaterte innlegg

Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
andraz-lazic-NhZtol0U0dE-unsplash
Skroll til toppen