Sondre Haga nummer seks i Frankrike

Sondre “Gekko” Haga (22) fra Riska i Sandnes, som nylig ble europamester i trial, kom på 6. plass i søndagens VM-runde i Charade i Frankrike, bare 5 prikker fra pallen og 7 prikker bak vinneren.

-Sondre hadde en god start, men gjorde en femmer-feil i seksjon 7 på første runde. Da falt han ned til 11.- plass. Han kjempet seg til en niendeplass etter første runde. I runde to kjørte han nær feilfritt og fikk bare en prikk på hele runden. Han endte til slutt på en sjetteplass med like mange prikker som 5.plassen. Når seksjonene er så lette som de var i dag, får en slik femmer-feil alltid stor betydning, sier manager og far Martin Haga.

-Jeg var litt skuffet etter forrige helg og hadde bestemt meg for at nå skulle jeg få ut mitt aller beste her i Frankrike i dag. Det var veldig lette løyper i dag. De var litt utypiske for de som vi pleier å ha i VM, men de passet meg godt og jeg følte jeg kunne slippe meg skikkelig løs i dag. Dessverre så rev jeg ei pil i seksjon 7 på første runden. Jeg visste med en gang at det ødela toppresultatet i dag siden seksjonene var så lette. Jeg gjorde allikevel en brukbar opphenting og kan vel ikke være misfornøyd med kjøringen siden jeg bare gjør en feil, men det hadde jeg ikke råd til i dag, sier Sondre «Gekko» Haga.

Neste helg er det Norgescup i Kristiansand.

-På onsdag flyr jeg hjem for å kjøre løp i Norge. Jeg har ikke kjørt Norgescup siden 2019 pga. covid-situasjonen. Det blir hyggelig å se hele det norske trialmiljøet igjen. Det gleder jeg meg til , sier Sondre «Gekko» Haga.

 

Foto: Pep Segales.

relaterte innlegg

Gekko portrett 3
perkristian
Aage_Hansen_1959
Skroll til toppen