Sondre “Gekko” Haga nummer 7 i VM-debuten i X-Trial

Sondre «Gekko» Haga (bildet) fra Riska i Sandnes kom på syvendeplass i X-Trial VMs sesongåpning og første runde i franske Nice.

VM-konkurransen ble kjørt fredag kveld i Nice.

-Sondre er som første norske fører tatt ut som en av de åtte i verdenstoppen som får kjøre her. Bare det er en stor anerkjennelse av Sondre og det tekniske nivået hans, sier manager og far Martin Haga.

Sondre Haga selv er ikke helt fornøyd med innsatsen i første VM-runde.

-Jeg er litt skuffet over ikke å gå videre til 2. runde. Jeg var nervøs før start, men fikk brukbar kontroll på spenningsnivået da jeg kom i gang. To av seksjonene kjørte jeg veldig bra. Jeg valgte en litt dårlig løsning i den ene seksjonen og hadde derfor litt for stor fart i landingen og fikk hjulet i bakken og dermed en femmer. I seksjon 4 skled jeg litt i inngangen og fikk en femmer i en seksjon jeg burdet nullet. Det ble ikke godt nok i dag selv om jeg utvilsomt har nivået inne til å komme videre til runde 2. Nivået i denne konkurransen er høyt, og jeg visste på forhånd at jeg ikke kom til å klare alle seksjonene, sier Sondre «Gekko» Haga.

Manager og pappa Martin Haga tror det kommer til å bli bedre og bedre i VM.

-Her er vanskelighetsgraden helt ekstrem og Sondre kjemper med de aller beste i verden. Han kjører noe bra og noe under pari. Det gjelder å være fornøyd med det som er bra samt lære av resten. Han kan ikke forvente pallplasser i dette tøffe selskapet ennå. Han må bruke tid til å etablere seg. Resultatene kommer etter hvert, sier manager og far Martin Haga.

Foto: Rune Helliesen.

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen