Sondre “Gekko” Haga ble Europamester i dag

Sondre “Gekko” Haga vant i dag den siste EM-runden i trial i Tsjekkia. Dermed gikk han helt til topps sammenlagt i årets EM i trial.

Den 22 år gamle trialføreren , Sondre «Gekko» Haga fra Riska i Sandnes, tok styring fra start i dag. Han var den eneste som nullet første seksjonen – og etter det lå han i tet hele løpet.

-Sondre hadde en super start og kom godt foran etter første runden. På andre runden var det flere førere som kjørte noe bedre, så den runden var noe jevnere. Men Sondre gjorde ingen store feil i dag, og han hadde full kontroll på løpet også i runde tre. Seieren var dermed i boks, sier manager og far Martin Haga.

Sondre Haga er svært fornøyd med gull i EM i trial.

-Jeg er kjempefornøyd med å ta gullet når det teller som mest. Endelig Europamester. Det føles deilig. Det har vært en litt kronglete periode med min faste spanske minder Marc Riba skadet. Dette har skapt noe ekstra usikkerhet, så det var deilig å prestere opp mot mitt beste på tross av dette. Finske Joa Hindren har vært super reserve minder i dag og gjorde en perfekt jobb, sier Sondre «Gekko» Haga.

Manager og far er også svært fornøyd.

– Sondre har vært ekstremt fokusert de siste dagene. Jeg tror han visste godt hva han skulle gjøre og at han var god nok til å vinne. Han har et godt konkurransehode og det er fantastisk kjekt at han får ut sitt beste i dag, sier manager og far Martin Haga.

I dagene fremover skal det trenes mot nye bravader.

-Nå blir det to uker med trening før neste VM-runde i Andorra den 21. og 22. august. Det går mot en spennende siste halvdel av VM-sesongen der jeg har som mål å klatre opp til toppen fra den 3.plassen jeg ligger på nå, sier Sondre «Gekko» Haga.

 

 

Foto : Profilbilde- Rune Helliesen, Kjørebilder Team Gekkotrial

 

relaterte innlegg

Gekko portrett 3
perkristian
Aage_Hansen_1959

Skroll til toppen