Snowcross VM 2023 til Kirkenes

Snowcross VM 2023 avlyst i Tyrkia – arrangeres i Norge, Kirkenes

På grunn av situasjonen i Tyrkia må VM i snowcross avlyses.

FIM Snowcross World Champiohship og det tyrkiske motorsportforbundet har gjort alt de kan for at arrangementet skal gjennomføres som planlagt, men må dessverre overlate ansvaret til noen andre.

 Infront Moto Racing regrets to postpone the 2023 FIM SNX World Championship in Turkiye to next year in 2024 due to the upheaval caused by the terrible earthquake that happened a few weeks ago.

– Det er en fryktelig trist situasjon og våre tanker går til folket i Tyrkia, sier generalsekretær i Norges Motorsportforbund, Tony Isaksen.

Norges Motorsportforbund og styreleder i Kirkenes Motorklubb, Aleksander Nordgaard, kan i dag kunngjøre at 2023 SNX World Championship arrangeres i Kirkenes siste helgen i april 2023.

– Vi er utrolig glad for at Kirkenes Motorklubb og Norges Motorsporforbund tar på seg oppgaven på så kort varsel slik at mesterskapet blir en realitet, sier representantene fra FIM.

Arrangementet vil tiltrekke seg noen av de beste snøscooterutøverne fra hele verden og vil markere Kirkenes som en viktig destinasjon for vinteridrett. Blant verdenstoppen i snowcross finner vi flere norske utøvere, både på kvinne- og herresiden, og det blir fantastisk å se utøverne briljere på hjemmebane.

– Norges Motorsportforbund er utrolig stolte av å arrangere VM i snowcross i Kirkenes sammen med Kirkenes Motorklubb. Dette blir en fantastisk mulighet for både utøvere og publikum å oppleve en spektakulær vinteridrett i en vakker og unik del av Norge, sier Tony Isaksen, som også trekker fram at det er spesielt viktig at en region som ligger så tett på krigen i Europa får aktivitet og positiv oppmerksomhet.

Kirkenes Motorklubb ble stiftet i 2003 og har i år 20 års jubileum. Motorklubben har allerede arrangert flere vellykkede konkurranser. Byen har gode fasiliteter for idrettsutøvere og publikum, og er kjent for sin vakre natur og unike arktiske klima. Et perfekt bakteppe for et slikt arrangement.

– Dette er en mulighet Kirkenes Motorklubb ikke kunne takke nei til og en perfekt anledning til å feire vårt 20 års jubileum. Vi har i cirka ett år planlagt et stort løp i Kirkenes på nesten samme tidspunkt, så terskelen for å takke ja var overkommelig. Arbeidet med å konvertere løpet til et verdensmesterskap er allerede i gang, sier styreleder i Kirkenes Motorklubb, Aleksander Nordgaard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

**saken oppdateres

 

relaterte innlegg

021_friday_women_cottew
andraz-lazic-NhZtol0U0dE-unsplash
malene_photo mar 11 2023, 8 01 13 pm
Skroll til toppen