Snart klart for lag-NM i motocross

Grenleder Geir Øyen i motocross gleder seg nå til lag-NM i regi av arrangørklubben Eidskog MX som går av stabelen 12. og 13. september. Og deltakelsen er svært så bra!

Norgesmesterskapet for lag vil bli kjørt på Magnor Motocrossbane.

Blant dem som skal kjøre lag-NM er Sander Agard Michelsen (bildet) fra Enebakk Motorsportklubb.

Grenleder Geir Øyen i motocross ser frem til lag-NM. Foto: privat.

-Først og fremst må jeg innrømme at jeg er kjempe glad. Det er i år over dobbelt så mange klubber som har meldt på lag til lag-NM i motocross. Det er nå påmeldt hele 40 seniorlag, og 11 juniorlag. Dette betyr at vi på lørdagen har god plass til flere juniorlag, mens antallet seniorlag gir oss nye utfordringer, sier Geir Øyen.

Grenleder Geir Øyen må gjøre diverse endringer på grunn av koronasituasjonen.

-Antall personer som kan samles er fortsatt 200, og vi må derfor gjøre noen endringer i planlagt oppsett av gjennomføringen slik at alle klubber får en lik og rettferdig sjanse til å kvalifisere seg til A-finaler og bli norgesmestere, sier grenlederen.

Og Geir Øyen fortsetter.

-Det er satt et maksimalt antall personer pr. lag på seks personer. Tre førere, en lagleder og to mekanikere. Denne begrensningen gjør at vi nå kan få med 33 lag til søndagens kjøring uten å overskride maksimalt antall personer. Det er nå 25 førstelag påmeldt fra klubbene, 12 andrelag og 3 regionslag. Dette antallet kan fortsatt endre seg, sier Geir Øyen.

Og dessverre må noen lag reise litt tidligere hjem.

-De lagene som ikke kvalifiserer seg til søndagen må dessverre reise hjem lørdag grunnet korona med maksimalt inne på området. For lagene som kvalifiserer seg, så kan resten av laget nå komme inn på arenaen. Juniorlagene må reise hjem etter premieutdelingen er ferdig, forklarer Øyen.

Øyen ber alle følge samtlige smittevernregler.

-Vi er også blitt informert om at det blir benyttet sykler med kubikk og drivstoff som avviker fra reglementet i noen klasser. Det må derfor regnes med utvidet maskinkontroll under stevnet.Vi minner om at klubbene har mulighet til å melde inn funksjonærer til begge dager. Og husk å ta koronaens forhåndsregler. Hold avstand! Vask hendene og bruk antibac, oppfordrer grenlederen.

Foto: privat.

relaterte innlegg

IMG_2037_Edit
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen