Sesongen er over, Sri Lanka avlyst

For å kunne arrangere en VM-runde i F2 kreves det at arrangørene rundt om betaler en avgift først for å bli med på terminlisten, deretter en ny avgift når racet nærmer seg. Det er nærliggende å tro at en arrangør som betale kalenderavgifter også kommer til å betale resterende, men det er dessverre ikke tilfellet, sukker Tobias.

Foto: TMK Racing

Vi så veldig fram til avreise til Sri Lanka og racet der nede. Avgiften som har forfalt og står ubetalt, var for å sikre stevnet for utøverne og utstyr. Da vi ikke kan gå på akkord med dette var det i teorien ingen mulighet til la stevnet gå innenfor rammene til det internasjonale forbundet UIM. Vi lå etter Portugal på 4. plass i VMsammendraget og var klar for å fighte for å havne på pallen, men denne muligheten er nå borte, sier Tobias oppgitt og må konstatere at 4. plass i VM blir årets resultat.

Foto: TMK Racing

Selv om det ikke blir noe med F2 i år, er årets sesong uansett et enormt framskritt. Ser man på resultatene bekrefter de fremgangen. Ingen nordmann siden Christian Sanne vant VM i 2003, har vært så høyt på resultatlistene sammenlagt i VM. På toppen av dette kommer 4. plass i EM, 3. plass i Nordisk, samt Norgesmestertittelen.

Teamet fokuserer nå på forberedelser til neste sesong både teknisk og sponsormessig. Med årets resultater gir det Tobias og teamet stor motivasjon for å klinke til videre i 2018. Neste event for teamet er Racing-gallaen som årlig arrangeres på Wallmans Salonger i Oslo. Det planlegges også flere eventer utover vinteren før vi sparker i gang sesongen 2019 på Sjøen For Alle på Lillestrøm i mars.

Da vår satsing på F2 er finansiert av sponsorer, hadde dette ikke vært mulig uten å ha stabile og gode samarbeidspartnere som bidrar år etter år. Uten sponsorer og et godt team i ryggen ville det ikke vært mulig for meg å prestere på dette nivået. Jeg er evig takknemlig for at så mange mennesker legger ned både penger og tid for at jeg skal få holde på med det jeg liker best, avslutter Tobias.

Foto Chris Davies

Resultatliste NM F2:
1. #77 Tobias Munthe-Kaas
2. #55 Frode Sundsdal
3. #60 Christian Carlsen
4. #63 Lasse Andresen
5. # 9 Mette Brandt Bjerknæs

Resultatliste VM F2 (38 båter startende):
1. #7 Alberto Comparato
2. #1 Rashed Mubarak Al Qemzi
3. #41 Edgaras Riabko
4. #77 Tobias Munthe-Kaas

Resultatliste EM F2 (16 båter startende):
1. #41 Edgaras Riabko
2. #45 Duarte Benavente
3. #29 Konstantin Ustinov
4. #77 Tobias Munthe-Kaas

Resultatliste Nordisk F2:
1. #55 Frode Sundsdal
2. #60 Christian Carlsen
3. #77 Tobias Munthe-Kaas
4. #2 Johan Østerberg
5. #93 Tommy Wahlsten

relaterte innlegg

motosurf
IMG-20231126-WA0002
uim ydp
Skroll til toppen