Sesongen 2018 er i gang!

Sesongen 2018
Sesongen 2018 er nå kommet i gang. Flere av våre beste førere har kjørt flere EM og VM runder med svært gode resultater og imponerende innsats. Løpene i landsdelene har kommet i gang, og planleggingen av den nye konkurranse-formen “Klubbserie” er godt i gang flere steder. Vi hadde i 2017 en rekord i antall deltagelser i løp, hvor flere enn noen gang har deltatt i et eller flere løp. Denne gode utviklingen håper vi skal fortsette, og med flere ulike former for løp, er terskelen for å delta blitt enklere å komme over. Følelsen av å stå på startgrinda, kjenne det pumper i brystet, gleden av å se målflagget, kjenne en mestring – den følelsen er det nå gitt mulighet for at flere skal kjenne, og den er så god at alle bør kjenne på dette, i lokale løp, landsdel-løp og ikke minst være med i våre Nasjonale løp.

NM 2018
NM i 2018 vil som i 2017 være en serie på tre runder. I tillegg har vi Lag-NM og nytt av året er Speed-NM som skal være en del av NM-Veka i Stavanger området. Dette løpet blir sendt direkte på NRK. NM-Uka er et samarbeid mellom flere andre forbund og idretter, og tidspunktet for dette, uke 33, er fastsatt av blant andre NRK. Som følge av dette, er Speed NM ikke en del av NM-serien, og vil være et selvstendig løp som premieres særskilt.

Det er en kabal som skal gå opp for at vi ikke skal ha nasjonale løp når våre beste førere skal kjøre EM og VM. I tillegg skal vi prøve å unngå andre nasjonale løp i våre naboland, men heller ikke i år var det mulig å få til dette. Skulle vi unngått dette var alternativet løp i mars og oktober, men våre klimatiske forhold gjør dette umulig. Vi er så heldig å kunne ha NM på gode baner og flotte anlegg, med god geografisk spredning, og fordelt fra mai til september.

Først ut er NMK Molde 26.27.mai, og befaring på banen og anlegget nå i helgen som var, viser at klubben er godt i rute. Førere og team vil få oppleve en spennende bane med momenter det ikke er så mange av på andre baner i Norge, og anlegget tilbyr flotte sanitære forhold, en fin kafeteria, og det er store til-liggende asfalterte områder til depot.

NMK Molde sin stab ønsker velkommen, og bilde nedenfor viser en del av den.

Hanne Trælvik, Ketil Farstad, Gry Sølvik, Geir Olav Berg, Terje Hol, og NM-ansvarlig Arild Sande, NMF

NM-1 NMK Molde     26.-27 mai
NM-2 Re Motorsport 30.juni – 1.juli
NM-3 Lier Motorsport 1.-2. september

Speed-NM Bybergsanden 18. august

Lag-NM Lunner Motorsport 22.-23. september

Gå inn på SAS og meld deg på nå!! Husk å melde fra om dere ønsker tilgang på strøm.

Klubbserien
I flere år har vi diskutert å få til former for løp som har svært lokal profil og lav terskel for å delta. Nå har vi igjen muligheten for lokale lukkede løp, og vi har fått innført som et nytt begrep, klubbserie. Klubbserie er en løpsform som har vært den første form for løp førere i våre naboland har hatt i mange tiår, og løpene er med og skaper en bredde i motocross vi endelig skal få oppleve i Norge

Et historisk møte ble avholdt 19.mars 2018 i Hedmark. Det var representanter fra 3 klubber, Mjøscross, Nord-Odal og Haslemoen som inviterte til oppstart av Klubbserie. Flere andre klubber i geografisk nærhet var invitert, men det ble disse 3 klubbene som klarte å bli enige om samarbeid og ikke minst, den første terminlista for klubbserie i Norge. Vi gratulerer Mjøscross, Nord-Odal og Haslemoen med godt arbeid og vi ønsker lykke til.

 Vi vet det er diskusjoner i flere andre distrikt og landsdeler om form for gjennomføring, og vi ser fram til å se dette bli en realitet. Å være med å gjennomføre klubbserie utvikler klubbens funksjonærer og gir et sportslig tilbud hvor terskelen for å delta er hakket over trening og “løp” i egen klubb.

Ta gjerne kontakt så kan vi hjelpe hverandre i å utvikle vår idrett og klubb.

Så ønsker vi hverandre en god sesong.

Harald T.

relaterte innlegg

perkristian
IMG_2037_Edit
Aage_Hansen_1959

Skroll til toppen