Riktig god jul fra NMF-presidenten

NMF-president Emilie Westbye (bildet) ser frem til rolige familiedager i julen – og ønsker med dette alle motorsport-venner en riktig god jul.

Vi går slutten på et annerledes år, og for mange skal det bli fint med et nytt år fullt av nye muligheter. I skrivende stund er det sent på kveld, men lysene i stua brenner og katta slumrer tilfreds. Å skrive julehilsen er ikke bare-bare, stemningen må liksom være den rette. Heldigvis har gradestokken krøpet under null, og kanskje blir regnet hvitt og den etterlengtede snøen kommer på plass før jul.

Julen er for mange en tid å roe litt ned. Vi er med familien vår, vi gjør mer sammen, og kanskje viktigst av alt tar vi oss tid til hverandre. Tiden åpner også for refleksjon.

Når jeg selv ser tilbake på året som har gått, så er jeg utrolig takknemlig for de menneskene jeg har rundt meg. Familie og venner støtter opp, til tross for at jeg sjelden er til stede. I forbundet har jeg en fantastisk gjeng rundt meg i styret, og administrasjonen har gjort sitt aller ytterste for at vi sammen skal skape resultater. Det har vi fått til, til tross for at de færreste virkelig forstår hvilken innsats som har ligget bak.

Jeg tror nøkkelen ligger i en kultur og et iboende ønske hos den enkelte om å gjøre de rundt seg gode. Det å by på seg selv, det å gi tilbakemeldinger og like viktig – evne å ta imot tilbakemeldinger. Det får vi til fordi vi har tillit til at avsenderen har de beste intensjoner og virkelig ønsker at vi skal utvikle oss sammen.

Dette håper jeg at vi alle kan ha et sterkt fokus på fremover. Hvordan bidrar du til at de rundt deg blir gode? Hvordan gir du dine tilbakemeldinger? Korrigerer du bare når noe er feil, eller bygger du opp under det som gjøres bra? Personlig har jeg lite tro på nyttårsforsetter. Det må være mye bedre å gjøre noe ganske bra over tid, enn å gjøre det perfekt bare en kort stund. Mitt mål er i alle fall å fortsette i det gode sporet vi er i nå, der vi bygger hverandre opp.

Det vi fokuserer på får fokus, det vi gir oppmerksomhet blir viktig. La oss fokusere sterkt på gladsakene, på det vi får til sammen og på alt det spennende som venter oss i 2021. Vi skal ikke legge lokk på saker som må tas tak i, men vi skal heller ikke gå i sirkler. Det å gjøre hverandre gode og bygge laget handler like mye om å ta tak i det som er vanskelig, men med gode intensjoner.

For en tid tilbake, så var jeg på et foredrag med en av Norges aller beste pensjonerte toppidrettsutøvere. Temaet var prestasjoner og hvordan man som lag presterer på høyt nivå over tid. Jeg bet meg spesielt merke i en setning – “i laget er det forventet at alle bringer sine aller beste kvaliteter til bordet, slik at alle kan dele på disse“. Det handler om å gjøre hverandre gode. Hva er dine beste kvaliteter som du kan bringe til bordet hos din klubb, på jobben eller i familien?

I løpet av 2020 har jeg også har kjent på ydmykhet og stolthet av klubbene våre. Jeg har sagt det før, men en god ting kan ikke sies for mange ganger. Tusen takk for all deres innsats i forbindelse med koronaen, og for hvordan dere har snudd dere rundt for å få til aktiviteter til tross for endrede forutsetninger og mye usikkerhet. Dere der ute i klubbene har virkelig vært limet i samfunnet, og limet i motorsporten. Jeg er utrolig stolt av å få være en del av laget med dere!

Da gjenstår det bare å ønske alle en fredfull jul, og tid til det som er virkelig viktig. Når julen er omme skal vi brette opp ermene og legge ut på nye eventyr! Det er nemlig vi, alle i forbundet, som setter agendaen hos oss. Det er drømmene vi har sammen som vi kommer til å nå. En enklere hverdag med masse aktivitet og fornøyde utøvere, frivillige og ansatte.

Det skal vi få til!

God jul!

-Emilie

relaterte innlegg

Skjermbilde-2023-01-18-kl.-15.23
EMSK-oversikt-over-banen
FLITTIG-MAI-2022
Skroll til toppen