Quad oppsummerer NM-veka

Quad Open-kjørerne har sendt inn en oppsummering fra helgens løp under NM-veka 2023:

 

1.plass 

Tarald Hellebust

–Eg har hatt ein kjempehelg, helgen gjekk nett so eg håpte på, kvalifisering fekk eg problem der eg kvelte sykkelen på starten og kom ut sist, kjørte meg fort opp til 3 plass, etter det haldt eg eit godt og jamt tempo til mål. Treninga søndag fant eg ikkje flyten, og følte eg kjørte dårlig, men når eg såg tida mi, viste den noko anna, 2 skunder raskere tid ein Chris som var nr2, så kunne ikkje klage. 

I løpet satt Chris eit høgt temp i starten og eg hadde Joakim rett bak meg, og vart uheldig og komme utforbi eit spor, men var heldig og kom ut igjen før Joakim, deretter prøvde eg og kjøre uten og ta for store risikoer, men samtidig ikkje roe ned, ettersom eg såg Joakim låg litt bak, og at mellom rommet var det samme, heilt til eg fekk møtende trafikk og måtte kjempe for å komme forbi, noko som gjorde at Joakim tokk bra innpå. Chris stoppa og gjorde at eg tok ledelsen og haldt den heilt til mål, skriver Tarald.

 

2.Plass 

Joakim Granli

–Lørdag var det klart for trening, banen var ganske så oppkjørt etter mange MX men jeg finner flyten og liker tydeligvis den oppkjørt da jeg setter beste rundetid på over 1 sekund.

Kvalheat var neste, får ikke helt den starten jeg ville på den nye «rist grinda» dette var første gang for meg som for mange andre. Men er som nr.2 etter at ATV går bra i oppoverbakken hvor starten er.

Jager første man tett i tett så og si gjennom hele heatet, gjør noen forsøkt på alternativer uten hell. Der viser det seg at banen som virka veldig brei ikke var like lett å utføre forbiforkjøring likevel, siden det det blei så mye løs sand i ytterkant for spora. 

I runde 5 i løpet ser jeg at lederen har fått stopp, dette gir da meg et lite håp. Prøver å kjøre inn den nye lederen men på kun 2 runder igjen ble dette for kort tid, kjører inn cirka 5 sekunder.  

I mitt hode før helga var det kun seier som gjalt, så nederlaget med nok en 2.plass i speedcross var stor, skriver Joakim.

 

3.Plass 

Lasse Hadland

–En helg med opp og nedturen, men til tross av dette så fikk eg det til til slutt. Lørdagen startet med mye armpump på treningen men gikk mye bedre på kvalen. kjørte inn som nummer 5 på kvalen men så stoppa løpssykkelen i mål og fant ut at eg hadde ødelagt motoren.. på søndag så stilte eg me treningssykkelen som ikke er den sprekeste, kjørte meg ifra 7 til 3 plass. Veldig fornøyd med helga og veldig gla for og få låv til og stå på pallen, skriver Lasse.

 

Det ble dessverre ingen pallplass på storfavoritt Christopher Tveråen.

Det var utrolig moro og kult å få muligheten til å kjøre på et helt nytt anlegg, Skaun Motorsenter under NM-veka i speedquad.

Helgen startet bra med å finne kvalifiserings heat som ledet opp til finalen. Fikk en god start og ledet etter første sving i finalen. Økte ledelsen jevnt og følte jeg hadde god kontroll på løpet som varte 7 runder. Når det var 2,5 runde igjen fikk jeg motorhavari og fikk dessverre ikke fullført. Dette var selvfølgelig kjipt når det dreier seg om en NM-tittel samt NRK som filmer og følte jeg hadde seieren i hånden. Dette er selvfølgelig motocross så det er bare en del av gamet, skriver Christopher.

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen