Pollestad nr 4 i SGP2 i Praha

Saken er hentet fra Speedway Norge http://www.speedwaynorge.no

Mathias Pollestad (18) fra Jæren kom på fjerdeplass i åpningsstevnet i FIM Speedway Grand Prix 2 for U21 førere i Praha i Tsjekkia.

Allerede på treningen kunne man ane hva som var i gjære da unge Pollestad kjørte inn til nest beste kvalifiseringstid. Han kjørte så godt at FIMSpeedway.com kommenterte det som en sensasjon, og mente at Norge endelig var tilbake i U21 VM, 29 år etter at Rune Holta ble nr. 2 i 1994.

Pollestad vant sine to første heat, og hadde også kveldens prestasjon da han rundet regjerende verdensmester, Mateusz Cierniak for tre poeng i heat 7. Han slet deretter litt fra et dårlig startspor i sitt tredje heat og fikk kun ett poeng, men kom knallsterkt tilbake med nok en heatseier i det fjerde heatet. I det siste heatet ble det en sur nullpoenger fra startspor fire, men med 10 poeng sammenlagt sikret han seg en plass i semifinalene med god margin. Før seminfinalen trakk han startspor en, og etter en veldig bra start ble han nummer to i heatet og sikret seg med det en plass i finalen.

Tre polakker og en nordmann i finalen
I finalen møtte han han tre av de aller sterkeste polske deltagerne; regjerende U-21 verdensmester Mateusz Cierniak, Bartlomiej Kowalski og supertalentet Damian Ratajczak. Pollestad valgte seg startsport fire etter at Cierniak og Kowalski hadde valgt de to innerste sporene. De tre polakkene stupte ut fra start i finalen og dessverre endte Pollestad sist i heatet og sammenlagt på fjerdeplass i stevnet. Cierniak vant til slutt, foran Kowalski og Ratajczak.

– Jeg er veldig fornøyd med kvelden, men i finalen satt eksospotta fast i bakken, så det ødela starten totalt. En dum feil av meg men jeg lærer hele tiden.

Les resten av saken her!

Foto: Jarek Pabijan
Kilde: Discovery+/FIMSpeedway.com

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen