Pallplass glapp for Munthe-Kaas

Tekst: Stine Engelstad
Foto artikkelbilde: Polly Magnussen
Foto listebilde: Chris Davies

Denne helgen har det vært Europeisk mesterskap i Zarasai, Litauen for Formel 2. Fjorten deltakere fra ni nasjoner stilte til start i den lille innlandsbyen der fire løp ble kjørt på to dager. Tobias Munthe-Kaas og hans team var forhåndsfavoritter til mesterskapet etter VM-runden i Tønsberg tidligere i august, der han tok 2.plass. Det startet bra, og Tobias hadde beste rundetid under trening, og samtlige kvalifiseringsrunder. Han startet dermed fra pole position i første løp lørdag formiddag.

Med en meget god start fikk han raskt mange meter ned til Edgaras Riabko, hjemmehåpet fra Litauen som lå på andre plass. Det holdt dessverre ikke da han i første konkurranse, av i alt fire, ble diskvalifisert på grunn av feil runding på markeringsbøye på banen. – Det som ikke skal skje, skjedde likevel. Og det å omstille seg til å fortsette å kjempe om plasseringene er tøft når man vet gullet glapp allerede første runden, sier Tobias som nå er på vei hjem til Norge.

Søndag hadde Tobias igjen beste rundetid under trening. De neste løpene fokuserte nordmannen på å klatre på resultatlistene, helt opp til en andreplass i siste løpet.
Tobias var avhengig av en seier for å få nok poeng til en pallplass sammenlagt, men med en andreplass holdt det ikke til pallen denne gang.
– Progresjonen vi har vist denne helgen, med store forbedringer i resultat og posisjoner gjør det litt vanskeligere å irritere seg over den sure fjerdeplassen sammenlagt, innrømmer han. Erfaringene vi har fått med oss gjør oss enda sterkere inn i VM-serien, og det å vite at vi er raskest av samtlige båter bidrar til økt selvtillit mot de to siste VM-rundene denne sesongen, fortsetter han.

Det portugisiske teamet som har håndtert tidtaking i de fleste internasjonale mesterskap de siste tyve årene har aldri tidligere opplevd at èn og samme fører har prestert å ha beste rundetid på samtlige målinger. Munthe-Kaas hadde bestetid i free practice 1, free practice 2, Q1, Q2, Q3 samt heat 1, heat 2, heat 3 og heat 4.

Hjemmehåpet Edgaras Riabko tok seier i samtlige heat og ble kåret til europamester foran et jublende publikum på hjemmebane.

Norgesmesterskapet i denne klassen er allerede neste helg i Drammen, før de avsluttende VM-løpene går i Portugal og Sri Lanka senere i høst. Munthe-Kaas ligger på en foreløpig andreplass i mesterskapet, foran den nybakte europamesteren fra Litauen.

relaterte innlegg

A77I6948
motosurf
IMG-20231126-WA0002
Skroll til toppen