OMS Trialklubb lanserer ny bærekrafts- og inkluderingsplan

Osloungdommens Motorsenter (OMS) har kunngjort sin nye plan for bærekraft og inkludering, og dette er en viktig milepæl for både motorsenteret og OMS Trialklubb.


Foto: Norges Motorsportforbund

Plassert majestetisk over Hvervenbukta i Oslo, har motorsenteret en lang historie som et samlingssted for unge motorsportentusiaster. Etableringen av senteret skjedde i 1958 med betydelig innsats fra den tidligere politimannen, motstandsmannen og Oslo-politikeren Boris Hansen. Hansen syntes at det var for mye bråk og uro i Oslo sentrum og ønsket å samle ungdommen på et positivt og trygt sted å være. I dag fungerer motorsenteret som et sted for kommunale ungdomstilbud, og kommunen samarbeider tett med klubbene OMS Trialklubb og Oslo Modellbilklubb, som begge har sitt tilholdssted her.

Med sin rike historie og nå moderne tilnærming til bærekraft, fortsetter OMS å være en relevant og viktig aktør i Oslo-samfunnet. OMS Trialklubb har tatt et stort skritt mot en mer bærekraftig fremtid ved å utvikle en ny bærekrafts- og inkluderingsplan. Representanter fra klubbens styre og Oslo kommune var nylig samlet for å presentere disse planene, som tar sikte på å forvalte klubbens drift og felles område på motorsenteret på en mer ansvarlig måte. Den nye planen markerer en milepæl for klubben og setter et godt eksempel for andre motorsportklubber.

Last ned OMS Trialklubb sin inkluderings- og bærekraftsplan her.

Skepsisen som ble følt rundt temaet bærekraft og motorsport etter Motorsportkonferansen i 2022, er nå erstattet med klare mål og ambisjoner for klubbens fremtid. Planen fokuserer på både inkludering og miljø. De fremtidige kjøpene av nye motorsykler vil kun være av elektrisk type, noe som understreker klubbens ambisjoner i en tid hvor inkludering og mangfold er viktige temaer. OMS Trialklubb har tatt et betydelig skritt mot en mer inkluderende motorsportverden. Inkluderingsplanen ønsker underrepresenterte grupper velkommen, samtidig som de styrker mangfoldet blant eksisterende medlemmer. Målet er å skape en mer inkluderende motorsportverden hvor alle, uavhengig av bakgrunn og erfaring, kan delta. Dette er et spennende skritt mot å etablere et mer mangfoldig motorsportmiljø.

Bærekraftsstemplet klubb og utøver
OMS Trialklubb er i dialog med NMF og har startet arbeidet med å etablere et bærekraftsstempel/symbol som skal synliggjøre klubbens og andre klubbers engasjement for bærekraft og miljø. Dette initiativet er inspirert av Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) sitt “Riding Green” program. Programmet har som mål å fremme miljøvennlig praksis blant motorsportutøvere, klubber, og organisasjoner som er tilknyttet FIM. Dette inkluderer tiltak som reduserer miljøpåvirkningen av motorsportaktiviteter. Vi håper at vi kan implementere en tilpasset versjon som er skreddersydd for Norges unike behov og forhold.

***Saken oppdateres. Flere bilder og en film fra besøket på OMS kommer.

relaterte innlegg

NM-Veka Speedcross
20231126_091417
aktivitietslederkurs
Skroll til toppen