NMK Elverum vil bygge ny motocrosshall

Forrige uke hadde vi et spennende møte med Bjørn Hurlen fra NMK Elverum. Han fortalte entusiastisk om de store planene. NMK Elverum jobber nemlig med etablering av en motocrosshall på Elverum. En slik hall gjør at aktiviteten kan pågå hele året på sommerføre. Det jobbes nå iherdig med finansieringen og klubben søker støttespillere.

Hallen er planlagt på Starmoen Motorsenter, Elverum, hvor det i 2023 skal det avholdes tre NM-arrangementer innen rally, MX og Crosscart. Den er prosjektert i samarbeid med Hallgruppen og skal være en isolert plasthall. Med 5.000 kvadratmeter og en takhøyde på ni meter kan dette potensielt bli et fantastisk tilskudd og bli et av landets største anlegg for motorsport med bilcross, crosscart, minimoto, GoKart, motocross (+ATV) og enduro. I hallen siktes det mot en inntil 500 meter lang bane og god takhøyde for ulike hopp. I tillegg planlegger de en enkel bane for nybegynnerne og de yngste slik at man kan ha rekrutteringsaktivitet også hele året.

– Ambisjonene blir tydelige når vi hører at det er snakk om Nord-Europas største innendørs motorsportarena, sier Norges Motorsportforbunds bærekraftsrådgiver Dag Skaug.

Østlendingen skriver at NMK Elverum trekker fram at etter hvert vil også motorsporten bli elektrifisert.

– Hallen er ideell til bruk for elektriske sykler, slår klubben fast.

I følge prosjektbeskrivelsen skal hallen bygges med miljøvennlige løsninger for varme og ventilasjon. Elektrifiseringen er ideell til bruk for elektriske sykler med tanke på støy og utslipp og det skal være lademuligheter for sykler.

– At elektrisk blir en naturlig integrert del av hele prosjektet, viser hvor progressivt NMK Elverum tenker. Det dreier seg om å være åpen for nye ting og samtidig forteller Bjørn om en praktisk gevinst ved å ta i bruk elektriske motorsykler, de kan benyttes vekselvis med motorsykler med forbrenningsmotor for å sikre god luft i hallen, avslutter Dag Skaug.

E-Xplorer_Oslo
Pål Anders Ullevålseter, Vilde Holt, Even
starkvargracingmode
Skroll til toppen