Frisak starter som NMFs anleggskonsulent

Henrik Julius Frisak (36) fra Kongsberg begynner i disse dager i 50 prosent-stillingen som anleggskonsulent hos Norges Motorsportforbund.

-Jeg gleder meg til å gå løs på denne jobben hos NMF. Den nye administrasjonen i forbundet har mye riktig kompetanse og jobber ikke lengre bare med hvordan ting har vært før, men jobber med klare strategier om hvordan ting kan bli enklere og bedre, sier Frisak.

Henrik er født og oppvokst i Sandvika og har fra tidlig alder vært aktiv både med kampsporter, sykling og vannsport på fritiden. Han stod aktivt alpint i BSK og var også på et tidspunkt kretsmester på telemark.

-Jeg ønsker å jobbe med at klubber og utøvere vet at NMF er der for de. Derfor har jeg stor tro på det nye anleggsregisteret som ikke bare skal brukes internt til baneinspeksjoner og ulykkesregistrering, men også for at utøverne kan få en komplett oversikt av hvilke anlegg som finnes her i landet og hvilke fasiliteter disse har. Sammen med NBF skal også NMF ligge foran med informasjon og kunnskap om hvordan blant annet fremtidens elektrifisering av motorsporten blir – for den kommer og da må vi passe på at vi legger til rette for den samtidig som vi tar vare på den tradisjonelle motorsporten, sier Henrik Frisak.

Han har også bodd et par år i Bergen hvor han blant annet studerte økonomi og administrasjon på BI samtidig som han jobbet med bilmesse i Arenum.

Siden 2019 har han i tillegg hatt stilling som prosjektleder i Telemark Ring som er en planlagt 3 km motorsportsbane for MC og bil, samtidig som det skal være et anlegg for industrien til å teste fremtidens transportløsninger.

Foto: privat.