NorgesCup med Haga og eliten

Sondre «Gekko» Haga er klar for start i den norske utendørssesongen denne helgen. Da arrangeres nemlig NorgesCup med løp nummer 1 og 2. Løpene kjøres på Osloungdommens Motorsport Senter ved Hvervenbukta utenfor Oslo.

Norgeseliten kommer til Oslo i helgen. Erika Melchior, Seline Meling, Huldeborg Barkved, Mats Nilsen og Jarand -Matias Gunvaldsen vil også være på plass.

NorgesCupen består av totalt syv løp fordelt på fire helger gjennom hele sesongen der resultatet fra de seks beste løpene teller i sammendraget etter det siste løpet som går i oktober.

-Det er godt å være hjemme i noen dager nå før løpet. Jeg har nettopp fått en helt ny sykkel fra Beta Fabrikk Teamet som jeg skal bruke hjemme i Norge. Den må jeg bruke litt tid med før løpet på lørdag. Jeg må gjøre små tilpasninger for å få den til å bli mest mulig lik de spanske syklene mine, sier Sondre «Gekko» Haga.

22-åringen er nok favoritt til å vinne.

-Sondre må nok finne seg i å være favoritt i de norske løpene. Men selv om Sondre vant alle de norske løpene i fjor, så har hans landslagskamerater Mats Nilsen og Jarand Mathias Vold Gunvaldsen trent hardt og utviklet seg mye i vinter. I tillegg ligger vanligvis vanskelighetsgraden i de norske løpene relativt lavt for deres nivå – og da vil det bli svært få prikker. Små feil kan gi store utslag. Sondre blir nødt til å være super fokusert her skal han vinne, sier manager og far Martin Haga.

Sandnes-gutten ser frem til helgens konkurranser.

-Jeg gleder meg til løpet på lørdag. Det er alltid kjekt å treffe det trivelige norske trialmiljøet. Det er som å komme hjem til storfamilien, sier Sondre «Gekko» Haga.

Landslagssjef Marius Dammyr i trial ser frem til helgens NorgesCup, med den norske eliten på plass.

-Forventningene er at de plasserer seg godt opp i toppen av eliteklassen. Samt at de har det gøy, sier Dammyr.

Foto: Rune Helliesen.

relaterte innlegg

Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
andraz-lazic-NhZtol0U0dE-unsplash
Skroll til toppen