Nok en gullmedalje til Gekko-Haga i spansk mesterskap

Foto: Jordi Tarrés
Tekst: Peder Holterman

I helgen sto Sondre “Gekko” Haga øverst på pallen i Córdoba. Han vant den nest høyeste klassen i det spanske mesterskapet. Han har ikke kjørt alle rundene i år, så selv etter tre seirer endte han på fjerdeplass sammenlagt.

– Dette føltes som en overlegen seier. Hadde litt feber og var litt forkjøla, men på tross av dette klaffet alt. Det regnet, og da er jeg fort mer komfortabel enn spanjolene, sier Gekko-Haga.

Spania
Gekko-Haga endte med 3 prikker. Andreplassen fikk 14. – I Norge er seksjonene vi lager veldig vanskelige. Det er mange man ikke kommer gjennom. Både i VM og i det spanske mesterskapet er vanskelighetsgraden på enkeltseksjoner lavere. I dag var det bare én seksjon jeg anså som virkelig vanskelig, og den kjørte jeg gjennom uten feil.

Det ble en lang uke i bilen for Gekko-Haga. Han flyttet til Spania tidligere i uken, men kjøreturen ble ikke spesielt kort av den grunn. – Brukte to dager i bilen for å komme meg ned, men det tok fortsatt ni timer å kjøre til der løpet var. Selv om oppladningen til løpet ikke var optimal sier han at han klarte å holde fokus oppe hele dagen. Selv med et lite tog i følge var han i sonen hele dagen.

Maskineri
Med seg hadde Gekko-Haga en triallegende. Jordi Tarrés er sjef for fabrikanten Gekko-Haga kjører for. Tarrés har vunnet VM i trial syv ganger. Tarrés var med i Gekko-Hagas følge hele dagen. Det var også en dedikert mekaniker og lederen av det spanske laget han kjører for.
Haga verdsetter muligheten til å kjøre i Spania og få være en del av dette miljøet. – Det er fint å få navnet mitt frem i det spanske miljøet. Dette kjennes ut som VM. Alle er her, med team, lastebiler og hele pakken, sier Gekko-Haga. Spania er helt klart verdens største trialnasjon for tiden.

Siste VM-runde er avgjort og de fem første plassene er alle tatt av spanjoler. Gekko-Hagas neste løp er i februar. 

relaterte innlegg

Gekko portrett 3
perkristian
Aage_Hansen_1959

Skroll til toppen