NM-veka er avlyst

Nå er avlysningene kommet til NM-veka, som også inkluderer motorsport.

NM-veka vinter som skulle avholdes på Lillehammer 25. – 29. mars er avlyst.

Elektro touring (radiostyrt) samt supercross (snøskuter) sto på NM-menyen. Men nå blir det ikke noe NM-veke.

– Norges idrettsforbund har hele tiden vært opptatt av å følge rådene til Folkehelseinstituttet og myndighetene knyttet til arrangementer. På grunn av den krevende situasjonen som koronaviruset har skapt i Norge, og den siste utviklingen, ser vi ingen annen løsning enn å avlyse arrangementet. Vi er lei oss for å ikke få gjennomført den første utgaven av NM-veka vinter, men her kommer spørsmålet om liv og helse foran idrett, sier generalsekretær i Norges idrettsforbund, Karen Kvalevåg, ifølge NIF.

NM-veka er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

-Det er selvfølgelig trist at arrangementet må avlyses og NRK hadde gledet seg til å formidle den aller første utgaven av NM-veka vinter. Mange har lagt ned mye jobb i planleggingen, men når situasjonen utvikler seg som den gjør oppleves det som helt riktig å avlyse, sier Torbjørn Sarre-Jensen, redaksjonssjef NRK sport, ifølge NIF.

NM-veka vinter var planlagt som et pilotprosjekt på Lillehammer 25. – 29. mars, og var en del av NM på ski. NRK skulle sende direkte fra NM-veka vinter.  Følgende idretter skulle delta: ake, bob, badminton, curling, hundekjøring, radiostyrt bil, snowcross, langrenn, hopp, kombinert, freeski, randoneé, alpint og telemark.

-Det er leit at dette skjer, men liv og helse går foran alt, sier Erik Allum Rønstad, breddesjef i NMF.

relaterte innlegg

Motorsport-i-mange-varianter-1
Skroll til toppen