NIF flagger null samarbeid med Norges E-sportforbund

Norges Idrettsforbund kommer ikke til å gjøre noe samarbeid med E-sportforbundet her til lands. Det går frem av en pressemelding fra NIF.

Norges E-sportforbund har inngått en avtale med et utenlandsk spillselskap som ikke har lov til å operere i Norge. De utenlandske spillselskapene har som mål å undergrave norsk idretts og norsk frivillighets viktigste inntektskilde, skriver NIF.

Idrettstinget har enstemmig understreket norsk idretts støtte til den norske spillmodellen og Norsk Tipping. Avtalen som nå er inngått vil umuliggjøre et eventuelt fremtidig samarbeid med Norges E-sportforbund, ifølge NIF. 

– Norsk idrett har aldri stått overfor en mer alvorlig økonomisk situasjon enn i dag. På grunn av koronarestriksjonene står idrettslag landet rundt i fare for å måtte redusere lokale aktivitetstilbud, sågar legge ned hele sin virksomhet. Da er det ekstra trist at et nyetablert forbund, som selv uttaler at de ønsker å bli medlem i Norges idrettsforbund, og hvor det har vært en prosess og dialog om dette, velger å inngå et samarbeid med et utenlandsk spillselskap, sier idrettspresident Berit Kjøll, ifølge pressemeldingen.

På egne nettsider skriver Norges E-sportforbund at de vil jobbe for å få bli medlem av NIF for å sikre medlemmene like rettigheter og muligheter som alle andre som bedriver idrett i Norge og som er medlemmer av NIF, skriver NIF.  

Les mer på www.idrettsforbundet.no

relaterte innlegg

Skjermbilde-2023-01-18-kl.-15.23
EMSK-oversikt-over-banen
FLITTIG-MAI-2022
Skroll til toppen