Motorsportens Mester 2018

Det var 25 spente utøvere som møtte opp på Olympiatoppen lørdagsmorgen. Pål Anders Ullevålseter, Marius Dammyr og sportssjef Tommy Rovelstad stod klare til å guide gjengen gjennom dagen. 

Vi skjønte allerede da at det kom til å bli en tøff, spennende og morsom dag. 10 øvelser stod på programmet, og det ble kamp til siste steg.

På første øvelse skulle utøverne komme seg fra Olympiatoppen ved Sognsvann opp til Ullevålseter. En strekning på ca 5 km, mye av det i motbakke. Førstemann over streken på Ullevålseter var MX-utøver Håkon Mindrebøe med en tid på litt over 22 min. Av jentene var det Erika Melchior som kom først.

Så fulgte øvelser som høydehopp, hopping, bøtteholding – det gikk både på fysikk og mental styrke. f.eks var en øvelse at utøverne skulle uten klokke eller andre hjelpemidler finne ut når det var gått 10 min. Her imponerte Vilde Marie Holt med å ta et skritt frem på 10 min blank. Kristian Felix Jensen og Håkon Mindrebø var ikke mye dårligere med 10:01.

Det ble kaldt, det begynte å regne, det ble skumring, men de fantastiske utøverne ga seg ikke. Før siste øvelse som var en ekstra hard en hvor målgangen var på toppen av en bratt, bratt bakke, ledet Petter Bjerlin og Thea Asphaug Johnsen. 

Men som spådd på forhånd – dette ble ikke avgjort før helt til siste slutt.

På jentesiden hvor det var ganske jevnt før siste øvelse, viste Ingveig Håkonsen seg som den sterkeste til slutt. Hun kom i mål, og det var nesten bokstavelig talt blod, svette og tårer.

Av gutta hadde Petter Bjerlin ledelsen lenge, men på slutten var det hukommelsen som ikke spilte på lag. Kristian Felix Jensen klarte å holde hodet kaldt og kom derfor inn først av gutta.

Dermed kunne vi kåre historiens første Motorsportens Mestere.

Ingveig Håkonsen og Kristian Felix Jensen – gratulerer med 10 000 kr hver 🙂

Og dere, etter nyttår kommer en av intiativtakerne, vår egen Pål Anders Ullevålseter, på NRK i beste sendetid hvor han er med på nettopp Mesternes Mester.

relaterte innlegg

kolasjdji-0323
foto-dag-oliver10
crystall-wallem-photography-martin
Skroll til toppen