Motocrossgutta med historisk prestasjon

I helgen var det lag-EM i motocross i Gdansk i Polen. Norge stilte med Mathea Selebø og Thea Emilie Asphaug på damesiden, mens herrelaget bestod av Kevin Horgmo, Cornelius Tøndel, Håkon Østerhagen og Andreas Meyer. Vi snakket med landslagssjef Simen Mindrebøe før helgen, og da var målet til jentene at de skulle få en bedre plassering i år enn sjetteplassen i fjor, mens det var knytta stor spenning til hvordan guttene kunne gjøre det. Det er mange år siden Norge hadde et lag med på herresiden.

Og for en helg det ble – de norske gutta har virkelig prestert, og de kan være så innmari stolte av seg selv, det er hvertfall vi som sitter her. Alle de fire norske kjørte veldig bra. Håkon Østerhagen vant det første heatet sitt, og ble nummer tre i det andre heatet. Faktisk kjørte Håkon så bra at de italienske MX85-utøverne fikk beskjed av landslagssjefen deres om å slippe Håkon forbi om han kom bakfra. På den måten kunne de lære av han og hans kjøring. Kevin Horgmo var også i skikkelig toppform i helgen og ble hhv nr tre og to i sine heat. De to siste, Andreas og Cornelius kan også være fornøyd og stolt med sin kjøring. Topp 10 i så og si alle heatene. 

Det er alltid gøy å stå på pallen, men ekstra moro når man får stå der som et lag. Det er jo ikke noe som skjer så ofte, sier Kevin Horgmo, og legger til at det er ekstra gøy når alle kjørte så bra.

Foto: mxgp

Landslagssjefen, Simen Mindrebøe, er selvfølgelig også utrolig fornøyd og stolt. Å stå der på pallen med Frankrike kun fire poeng foran oss, og med bronsemedaljen rundt halsen er utrolig stort. Det norske laget ble lagt godt merke til, og det var mange som heiet på Norge, selv fra andre land. FIM-representanter kom også personlig bort gratulerte oss, og syns dette var både moro og fortjent, forteller landslagssjefen. Han sier videre at dette gir en god porsjon motivasjon og inspirasjon til hele laget. Det betyr mye at vi nå virkelig er på vei til å sette Norge på kartet for de internasjonale aktørene. 

Så må vi ikke glemme jentene som også gjorde det veldig bra. De hadde et mål om å komme seg forbi Frankrike, men lyktes dessverre ikke og endte til slutt på en femteplass. Noe som er veldig bra, og bedre enn fjorårets sjetteplass. Så Mathea og Thea kan dra hjem med hevet hode og være veldig fornøyd med egen innsats. 

Vi gratulerer det norske laget med Simen Mindrebøe, Kenneth Gundersen og Øystein Kjørstad i spissen! 

Forøvrig var det Italia som tok gullet, både i herre og dameklassen. 

relaterte innlegg

perkristian
IMG_2037_Edit
Aage_Hansen_1959
Skroll til toppen