Mini-variant av NM-veka er under planlegging

Det er fremdeles muligheter for en mini-variant av NM-veka den siste helgen i juni måned, det vil si uke 26. Men det vil ikke bli fullt NM-veke-program.

Det er bare noen idretter og disipliner som vil bli gjennomført, dersom det lar seg gjøre. For disipliner innen motorsporten, vil det da handle om speedcross/quadcross samt radiostyrt bil.

NIF, NRK og Innlandet IK jobber videre med en liten NM-veka variant i juni bestående av noen få idretter. Disse idrettene foregår utendørs, har liten utøverkontakt og har fra tidligere meldt at de kan stille på kort varsel.

Denne planen vil det bli jobbet med til det eventuelt kommer nye føringer fra helsemyndighetene på om idrettsarrangement kan gjennomføres etter 15.juni.


Juni-helgen vil i tilfelle bli gjennomført etter de regler for smitteverntiltak som gjelder. En viktig forutsetning er at konkurranser faktisk kan gjennomføres. NIF har i den sammenheng opprettet dialog med helsemyndighetene for å avklare hvorvidt idrettskonkurranser i seg selv er i strid med forbudet mot idrettsarrangementer eller ikke. Den problemstillingen vurderes nå av jurister i helsedirektoratet, og NIF håper her på et positivt svar, skriver NIF i et brev.

Lena Baardseth i NMF.

-Jeg er svært glad på vegne av våre utøvere at vi sakte, men sikkert beveger oss mot normale tilstander igjen. Jeg er samtidig takknemlig for at alle tar hensyn i denne spesielle tiden, sier assisterende generalsekretær Lena Baardseth i NMF.

Det jobbes også med flytting av deler av NM-veka i juni over til september.

relaterte innlegg

collage-aktiviteter
Emilie-Westbye-cc
Marius-Dammyr-cccc-3
Skroll til toppen