Mia Stenseth Rusthen til Italika Women’s World Cup

16 år gamle Mia Stenseth Rusthen er invitert til å være med i ITALIKA Women’s World Cup, hvor hun skal delta i finalerunden i Guadalajara i Mexico nå i desember 2018.

Dette er en fantastisk satsning av ITALIKA Racing hvor de jobber for å fremme jenter i motorsporten. Målet til ITALIKA er å få med jenter fra hele verden, og nå skal Mia representere Norge. Mia er en av svært få jenter som deltar fra Europa. og dette blir utrolig spennende, og er en unik mulighet til å skape historie!

Mia sier selv at hun er svært takknemlig for denne unike muligheten til å være med å skrive historie. Samtidig er det med en viss skrekkblandet fryd Mia tar turen over dammen og helt til Mexico. Alle deltagerne kjører 600 kubikk, nærmere bestemt VORT-X 650, og det har Mia aldri kjørt før. Her hjemme konkurrerer hun med sin Yamaha R3, og har såvidt prøvekjørt en 600 cc. Men noen muligheter kan man ikke la gå fra seg, så Mia kaster seg i det. Hun har bevist at hun mestrer sykkel. I 2018 ble hun Norges raskeste juniorjente med en 3. plass i NC. Målet for Mexico er å fullføre, ha det gøy og ta det som en utrolig erfaring.  Mia er bestemt på å vise at jenter har noe å gjøre i motorsport og satser alt hun har på en karriere i roadracing – både her hjemme og i det store utland.

I finalerunden som går av stabelen på Autodromo Guadalajara i Mexico 1. og 2. desember er det 23 jenter fra 15 forskjellige land og 5 kontinenter som deltar. Italika racing har en plan om å gjøre dette til et internasjonalt verdensmesterskap for kvinner.

Mia drar sammen med pappa Trond Rusthen avgårde nå i morgen fredag 23.11. Det er en reise som tar nesten et døgn. I Mexico blir de tatt i mot av Italika racing og en uke med trening, forberedelser, pressearrangementer o.l. sammen med de andre jentene som skal delta.

Se gjerne her for mer info: https://www.italikaracing.com/noticias/2018-11-02-gran-final-del-mundial-femenil-italika .

Lykke til Mia 🙂

relaterte innlegg

perkristian
Aage_Hansen_1959
Teambilde 2023
Skroll til toppen