Liv og helse foran alt

Liv og helse må prioriteres foran motorsporten og alt annet, skriver generalsekretær Tony Isaksen i NMF i denne kommentaren.

Vi er inne i en spesiell tid hvor usikkerhet og manglende kontroll er sentrale deler av hverdagen vår. Korona-viruset preger hverdagen – og det skaper usikkerhet i forhold til nåtid samt fremtid i et kort og kanskje lengre perspektiv.

Dette gjør det også vanskelig for motorsporten vår, på flere måter.

Vi må gjøre det vi makter for at vi ikke blir smittet – og ikke minst at vi ikke bærer smitten videre til andre. Og vi har et ansvar i forhold til større ansamlinger av mennesker. I skrivende ble alle arrangement innendørs med mer enn 500 deltakere forbudt. Oslo Kommune anbefaler et tak på 100. Og mer er på gang. Det gjelder å følge med!

Generalsekretær Tony Isaksen.

I så måte vil vi ha mange utfordringer i tiden fremover. Det vil sikkert komme flere meldinger fra våre helsemyndigheter. Her må vi lytte til fagfolk, og helsemyndighetene har tillit i så måte.

Både forbund, klubber og enkeltpersoner i form av utøvere, foresatte og folk som brenner for motorsporten, vil måtte prioritere på en annen måte enn før i tiden fremover. Vi må kanskje nedprioritere motorsporten for en periode. Fordi liv og helse er og blir viktigst. Fordi vi må gjøre det som er best for samfunnet vårt, uavhengig av om det er tungt for motorsporten.

Vi vil nok måtte droppe reiser, vi vil nok måtte avlyse arrangementer, vi vil nok måtte gjøre ting som vi ellers ikke ville ha gjort.

For vi må prioritere liv og helse – og solidaritet med alle andre. Det er det viktigste nå. Joda, motorsporten er viktig, men ikke akkurat nå, i forhold til de utfordringer som vi står ovenfor.

Vi må i disse dager lytte til helsemyndighetene ekstra nøye. De nye retningslinjene må både forstås, respekteres og realiseres. I tillegg må hver enkelt arrangør vurdere om kravet skal effektueres enda strengere ut fra lokale forhold.

Vi oppfordrer alle klubber/arrangører til å følge anbefalingene som har kommet fra norske helsemyndigheter. Det er egentlig langt mer enn anbefalinger!

Vi jobber tett med Norges idrettsforbund med juridiske forhold knyttet til økonomiske og sportslige konsekvenser av avlysninger og utsettelser, og vi kommer tilbake med informasjon om dette så snart det ligger klart.

For utøvere gjelder det å følge Norges Idrettsforbund ved Olympiatoppen og de råd og anbefalinger som blir gitt fra nasjonale og internasjonale myndigheter. Rådene blir oppdatert på Olympiatoppens hjemmesider.  

Følg også fortløpende med på Norges Idrettsforbund sine hjemmesider på hvordan man bør forholde seg: https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/

Det vil også i tiden fremover etter råd fra Folkehelseinstituttet bli gitt fleksibilitet for ansatte med tanke på arbeidstid og arbeidssted.

Det som er riktig å gjøre nå, er ikke nødvendigvis korrekt om en time eller to. Vi forholder oss til det som våre helsemyndigheter anbefaler og krever, enten de er lokale eller nasjonale.

Akkurat nå er det meste overordnet motorsporten. Det er liv og helse som har førsteprioritet nå.

Slik vil det være i en viss tid. Hvor lenge, det aner vi ikke. Via våre nettsider skal vi holde deg best mulig ajour med hva som skjer – og hva som forventes av oss. Også www.idrettsforbundet.no blir viktig i så måte. Og selvsagt mange flere kilder!

Vi skal kjempe oss gjennom dette også!

Tony Isaksen

Generalsekretær Norges Motorsportforbund

relaterte innlegg

Skjermbilde-2023-01-18-kl.-15.23
EMSK-oversikt-over-banen
FLITTIG-MAI-2022
Skroll til toppen