Landslaget Motocross

Foto listebilde-artikkelbilde: Juan Pablo Acevedo

Norsk motocross har i dag mange lovende utøvere. Gjennom NMF, MA og Landslagsledelsen ønskes det å skape et system som kan utvikle og gi norske motocrossutøvere kunnskap og veiledning for på sikt å kunne oppnå gode resultater internasjonalt. Landslagsledelsen ønsker å utvikle et velfungerende landslag som bygger på den norske idrettsmodellen med gode verdier og fokus på kontinuitet og felleskap.

I NMF langtidsplan 3.1.4 Toppidrett står det følgende: I flere grener og alle avdelingsforbund skal NMF ha utøvere som tar medaljer i internasjonale mesterskap. Utøvere og lag med mulighet for gode plasseringer skal stimuleres til videreutvikling og gis gode rammebetingelser i internasjonale mesterskap. Toppidretten skal ha en helhetlig tilnærming til utøverne og legge stor vekt på tverridrettslig samarbeid, ny kunnskap og forskning i det praktiske arbeidet.

I NMF defineres Toppidrett som «det segmentet av konkurranseidretten som arbeider mot eller har mulighet for plasseringer blant de 5-6 beste i internasjonale mesterskap. Videre er det krav om systematikk, innsats, treningsdokumentasjon og etikk».

Olympiatoppen definerer toppidrett som «trenings- og forberedelsesarbeid på lik linje med de beste i verden, avhengig av den enkelte idretts egenart og utbredelse. Arbeidet fører til jevnlige prestasjoner på internasjonalt nivå. Idretten er for disse utøverne en hovedbeskjeftigelse».

Er du en utøver for Landslaget?

Landslaget i Motocross skal bestå av utøvere med en internasjonal satsningsplan. Landslaget er for den utøveren som ønsker å være en del av et team, og som vil dele sine erfaringer, oppturer og nedturer med andre, selv i en individuell idrett.

Det vil gjennom vinteren bli satt opp flere helgesamlinger både med og uten sykkel. Tre utenlandssamlinger og oppfølging på EM/VM-runder. Landslagsutøvere vil også kunne ta del på KGMX Team-samlinger.

Kriterier for å være med på Landslaget Motocross

  • Du må ha et støtteapparat som er villige, har mulighet og forplikter til å satse internasjonalt sammen med deg.
  • Du vil nå verdenstoppen i motocross og vet det er mye slit og en lang vei frem.
  • Det er villig til å stille på de obligatoriske landslagssamlingene.
  • Du vil holde avtaler, følger treningsplan og levere treningsdagbok til treneren.

Herlig! Du henger fortsatt med. Det vi nå trenger fra deg som søker er et skriv som forteller om din internasjonale satsningsplan de to neste årene samt ambisjoner/målsetning med sporten.

Det vil bli skrevet to-årskontrakter for forutsigbarhet for både ledelse og utøvere. Kontrakten vil da gjelde fra 1. november 2018 til 31. oktober 2020.

 

Søknad sendes til https://nmfsport.no/wp-content/uploads/2023/08/nmf2.e58c6917deea28dd2c94a61229b9a8bd-1.png@mxlandslaget.no
Søknadsfrist 21. oktober.
Uttaket offentliggjøres torsdag 1. november.
For spørsmål, ta kontakt med Landslagssjef Simen Mindrebøe på tlf 948 89 804

relaterte innlegg

perkristian
IMG_2037_Edit
Aage_Hansen_1959
Skroll til toppen